Szilveszteri program 2020-ra, hogy otthonról is jól teljen

Szilveszteri programok otthonra

Idén a szilveszter is más lesz, mint ahogy megszokhattuk. Ha egyébként is évek óta otthon töltöd pihenéssel, nem nagyon fogod észrevenni a különbséget, de a bulik idén elmaradnak – vagy legalábbis átalakulnak. Szilveszteri program ötleteink segítenek, hogy a legjobbat hozhasd ki belőle idén is!

Ünnepelhetsz szűk körben

Az koronavírus-járvány miatti korlátozások 10 főben maximalizálják a magán rendezvényeket a kijárási tilalom betartása mellett. Annak tehát elméletben nincs akadálya, hogy szűk családi körben vagy legközelebbi barátaiddal köszöntsd az újévet házibuli formájában. Persze gondoskodnod kell az elszállásolásukról, tehát csak úgy mehet a móka, ha van elég helyed mindannyiuk számára.

A közös szilveszteri program során se feledkezz meg azonban az óvintézkedésekről! Azokkal a barátaiddal vagy családtagjaiddal, akikkel egyébként is rendszeresen találkozol, és tudod róluk, hogy ők is ügyelnek egészségük megóvására, néhány egyszerű szabály betartásával most is tudsz találkozni. Fertőtleníts, szellőztess, nincs puszi és ölelés, és aki egy kicsit is rosszul érzi magát, inkább maradjon otthon – de ezeket már mondanunk sem kell, a csapból is ez folyik (szerencsére).

Szilveszteri programok online

Másrészről, ha egyébként sem mozdulsz ki a lakásból és szeretteiddel is csak telefonon vagy online tartod a kapcsolatod, a szilveszter kedvéért se tegyél kivételt. Online is együtt lehetsz szeretteiddel, például a Facebook Messenger, Zoom vagy Google Meet segítségével.

Ha pedig már együtt vagytok, akár játszhattok is! Számos izgalmas társasjátéknak van már online verziója, amivel az élményből szinte semmit nem veszítetek. Nekünk nagy kedvencünk a Fedőnevek asszociációs társasjáték, amit egy az egyben játszhattok a horsepaste.com oldalon.

Az Emberiség ellenes kártyák egy igazi sírva nevetős játék, de csak akkor ajánljuk, ha magas az ingerküszöbötök. Ez esetben viszont garantált szórakozást kínál, és miután a társasjátékhoz szükséges kártyákat mindenki ki tudja nyomtatni (vagy akár kézzel megírni) magának, online is egyszerűen játszható.

Az Acitivity-nek sincs semmi akadálya, beszélni és mutogatni tudtok a kamerába, a rajzoláshoz pedig használjátok a Skribble oldalát. Ehhez hasonlóan játszhatjátok a Ki vagyok én? játékot, csak éppen a fejetekhez tartott kártyák helyett most külön beszéljétek meg, hogy kinek milyen karaktert kell kitalálnia.

A BoardGameArena oldalán is érdemes körülnézned, tucatjával találod a játékokat.

Számolj a felmerülő problémákkal

Az elmúlt években is megszokhattad, hogy a szilveszteri köszöntések küldése néha problémába ütközik a hálózat túlterhelése miatt. Ezzel számolj előre, a közös játékot inkább a korai órákra tegyétek, hogy ne zavarjon be az internet gyorsasága, esetleg szakadozása.

Így lesz biztonságos és szórakoztató az online video chat

Kiemelt kép forrása:Coffee photo created by karlyukav – www.freepik.com