Szervezz végre egy családi programot, ha már itt a tavasz!

A családi program a szabadban mindenki számára üdítő lesz
A családi program a szabadban mindenki számára üdítő lesz

A tavasz végre kiutat jelent az otthon töltött téli hónapok bezártságából. Javul az időjárás és hosszabbodnak a nappalok, így egyre több lehetőségünk van szabadtéri családi program szervezésére. Adunk néhány ötletet, hogyan tölthetitek el vidáman a hóember és homokvár építés közötti időszakot! 

Ismerjük meg Földanyát!

A családi program fontos része, hogy ne feltétlenül csak szórakoztató legyen, de tanulságos is. A tavasz pedig kiváló alkalom, hogy játszva neveljük gyermekeinket a természet szeretetére. Hagyjuk, hogy első kézből tapasztalják meg a minket körülvevő növény és állatvilágot. Úgyhogy nyomás a kert és ültessünk el együtt valamit! Túrjunk a földbe, ássunk gödröt, és nézzük meg közelebbről az ébredező bogarakat, csigákat, kukacokat! A gyerekek élvezni fogják, hogy összekoszolhatják magukat, miközben megértik és megtanulják tisztelni a minket körülvevő környezetet.

Sétálunk, sétálunk

Fel a játszós cipővel és irány a friss levegő! Egy kiadós séta olyan családi program, ami mindnyájatoknak jót fog tenni. A szülőknek nem árt egy kis testmozgás, a kicsiknek pedig igazi kaland a természetben kószálni. Menet közben gyűjthettek leveleket és terméseket, amikből otthon saját kezűleg készíthettek díszeket az esős napokon. De vihettek magatokkal hangrögzítőt is, hogy új madár- és állathangokat vegyetek fel. Tanuljátok meg beazonosítani!

Piknik party

Egy újabb ebéd az asztalnál? Ki hallott már ennél unalmasabb családi program ötletet? Inkább pakold be a fogásokat a piknik kosárba, kapj fel egy pokrócot és nyomás a szabadba! Ha pedig hangyák és méhek próbálnák elrontani az idillt, ne ess kétségbe! A rovarok és bogarak felbukkanása kiváló lehetőség, hogy mesélj róluk a gyerekeknek. Akár természettudományos szempontból ismerteted meg őket velük, akár a tücsök és a hangya meséjét mondod el, biztos, hogy szórakoztató és tanulságos történetet hallanak majd.

Készítsetek madáretetőt!

Bár ilyenkor már kicsit késő van ahhoz, hogy a télen eleséget kereső cinkéket kisegítsük, még nincs minden veszve. Az idei tavasz később érkezhet meg, mint a hazatérő madaraink, ezért kell a segítség. Készítsetek el együtt egy kis madáretetőt! Tegyétek jól látható helyre, hogy bármikor sort keríthessetek az új családi program, a madár lesés izgalmaira.

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>