Szeretnél újraházasodni 50 felett?

Újraházasodni 50 felett? Miért ne?
Újraházasodni 50 felett? Miért ne?

Egy válás mindig nehéz, érzelmileg megterhelő időszak, de sokan sokféleképp élik meg. Vannak, akik számára valódi tortúra, még mások inkább megkönnyebbülést és egy új esélyt éreznek. Akárhogy is, idővel túl leszel rajta, rád talál az új szerelem és felteszed magadnak a kérdést: vajon szeretnék újraházasodni 50 felett?

Erre természetesen nincsen “jó válasz”, a fontos az, hogy azt tedd, amit legjobbnak látsz. A mindkét véleményt erősítők táborának megvannak a maga igazságai, nézzük a pro és kontra érveket!

Amiért szeretnél újraházasodni 50 felett

A mostani kapcsolatod épp annyira fontos, mint amilyen az első házasságod volt annak idején. Miért kezelnéd másképp? Még ha kicsit visszafogottabb esküvőre is vágysz második alkalommal, szeretnéd pároddal ugyanúgy átélni a pillanatot, amikor meglátod az oltárnál, és szeretnéd, ha családod is részese lehetne a boldogságotoknak. Ezúttal már tisztában vagy a nehézségekkel és tudod, mikre kell figyelned a szervezés során. Nincsenek már illúzióid, tudod, hogy az esküvő nem jelent egyet a “boldogan élnek, míg meg nem halnak” frázissal, de szeretnéd megadni a módját.

A házasság ráadásul nem csak a romantika miatt fontos, praktikus okai is vannak. Szeretnéd, ha közös tulajdonotok lehetne, vagy ha a szükség úgy adja, közösen vehetnétek fel hitelt.

Ami miatt nem tartod fontosnak

Nézhetjük a dolgot a másik oldalról is, hiszen sokan kiábrándulnak az intézményből. A házasság egy kapcsolat kiteljesedése, elmélyítése. Az egymásnak tett fogadalom még szorosabbá fűzi a kettőtök közt levő köteléket. Először legalábbis biztosan így érzed. De mi van egy válás után?

Ha már megtapasztaltad, hogy nem is feltétlen szól örökké, és amúgy is “megvolt már egyszer”, elvesztheti számodra a varázsát.

Akár az is meglehet, hogy újraházasodni 50 felett kissé irracionálisnak tűnik. Már nem vágysz akkora felhajtásra, és annak a rengeteg pénznek is tudnál jobb helyet, például gyermekeid támogatása vagy egy hosszú utazás egy távoli országba. Azt is tudod ráadásul, hogy egy esküvő mennyi szervezéssel és stresszel jár. Biztos, hogy újra végig akarod csinálni? Helyette elmehettek a pároddal egy örök emlékként szolgáló romantikus nyaralásra vagy befektethettek közös jövőtökbe.

Sokan ráadásul a függetlenségüket sem szeretnék feláldozni. Mostanra felnevelted gyermekeidet, megcsináltad a karriered, és végre kicsit hátradőlhetsz. Nincsenek kompromisszumok, nem kell mások érdekeit magad elé helyezned, végre magadért élhetsz. Csodás dolog, ha van egy új szerelem az életedben, de nincs azzal semmi baj, ha ezúttal megállnál egy bizonyos szinten. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé szereted, vagy a kapcsolatotokat kevésbé értékeled.

(J.D.)

Néhány igazán gyönyörű 50 feletti esküvői ruha

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>