Szeretnél egy kis mellékest keresni? Egy másodállás otthonról kényelmes megoldás!

Másodállás otthonról: akkor dolgozol, amikor akarsz
Másodállás otthonról: akkor dolgozol, amikor akarsz

Nagyobb beruházásra készülsz, esetleg utazásra? Jól jönne egy kis extra kiegészítés, de nehezen találsz időt a munka és a család mellett? Íme, néhány ötlet, melyekkel a másodállás otthonról is lehetséges!

Olyan tippeket sorakoztatunk fel, melyek közül kedvedre válogathatsz érdeklődésedtől és kapacitásodtól függően. Mindegyik rugalmas időbeosztású, így tényleg csak annyit kell vállalnod, amennyi jólesik. Nézzük, hogyan is működik a másodállás otthonról!

Sétáltass kutyát!

A kutyasétáltatás nem klasszikus másodállás otthonról, mégis megfontolandó lehetőség. Hiszen extra löketet ad, hogy friss levegőn legyünk és mozogjunk egy kicsit, miközben új, szőrös barátokat szerzünk, és még pénzt is keresünk. Ma már rengeteg online platform létezik, ahol felajánlhatjuk szolgálatainkat, de akár a hagyományos plakát-ragasztással a környéken és a helyi újságban feladott hirdetéssel is szerezhetünk néhány ügyfelet.

Adj el online!

Az online eladás olyan másodállás otthonról, ahol saját főnököd lehetsz. Elég regisztrálnod Vaterára vagy Jófogásra, és összegyűjtened, mitől szabadulnál meg szívesen. Hiszen ami az egyiknek szemét, az a másiknak kincs is lehet. Csak készíts néhány képet sosem hordott ruháidról, kiolvasott könyveidről és felesleges holmijaidról, töltsd fel őket a kiválasztott oldalra, és már mehet is az alkudozás. Az online eladás nem igényel nagy idő- és energia ráfordítást, mégis megszabadít a kacatjaidtól és még pénzt is kereshetsz vele.

Adj ki szobát!

Amennyiben vagy olyan szerencsés, hogy egy szoba üresen áll a lakásban, garantált a mellékes. Az Airbnb-zés olyan másodállás otthonról, amihez tényleg ki sem kell mozdulnod. A szükséges engedélyek beszerzése után már fogadhatsz is vendégeket, olyan gyakran és olyan áron, ahogy az neked kényelmes és megéri. Üres szobádat az airbnb.hu és a booking.com oldalakon is hirdetheted.

Válaszolj kérdésekre!

Igazi profi vagy a szakmádban? Szereted a munkád és azt se bánnád, ha a másodállás otthonról is csak erről szólna? Akkor az online tanácsadást neked találták ki! Már nem egy online oldal létezik, ahol szakemberek válaszolnak kérdésekre laikusoknak, pénzért. Például online ügyvédi konzultáció, könyvelői szakértői vélemény és biztosítási tanácsadás is lehetséges a számítógépen keresztül.

Vigyázz gyerekekre!

Jól bánsz a gyerekekkel, talán már fel is neveltél néhányat? Akkor miért is ne kamatoztathatnád a tapasztalataid? Ajánld fel ismerőseidnek és online portálokon, hogy szívesen vállalsz babysittelést hetente pár alkalommal. Ez a másodállás otthonról jellemzően nem végezhető, hacsak nem alakítasz ki lakásodban is egy teret, ahol fogadhatod a gyerkőcöket.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Önéletrajz 50 felett: tippek és trükkök a sikeres álláskereséshez

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>