Szépségápolás 50 felett a lassabb öregedésért

Szépségápolás 50 felett a fiatalos bőrért

Bár ötven felett egy nő koránt sem olyan szép, mint harminc évesen, de ettől még igen is lehet vonzó és csinos. Persze a trükk az, hogy elégedett legyen magával, és ne húszévesnek akarjon látszani.

Sajnos vannak olyanok, aki azt hiszik, ötven felett megáll az élet, és abba hagyják a rendszeres testmozgást vagy a bőrápolást, mondván, már úgyis mindegy, nincs is kinek szépnek lenni. Pedig ez hatalmas hiba. A rendszeres jóga vagy pilates véd a betegségek ellen, sőt, még fájdalomcsillapításra is jó.

Az is hatalmas hiba, ha nem alszunk eleget. A kevés pihenés hajlamosabbá tesz minket a betegségekre, és az arcbőrön is meg fog látszani a fáradtság. De nem csak a kevés alvás árthat az arcbőrünknek ötven felett, hanem a különböző ajzószerek, mint a kávé, fekete tea vagy az alkohol fogyasztása, sőt akár a dohányzás is.

Sokan a hidratálásról is megfeledkeznek, és jóval kevesebbet fogyasztanak a napi három liter víznél, ha mégis, akkor vizet szénsavas üdítővel helyettesítik, ami szintén nem a legjobb megoldás.

Mit tehetünk a fiatalos bőrért?

bőr öregedése 30 éves kör körül kezdődik, és 50 év körül ez a folyamat egyre gyorsul. Nem szabad elfelejteni, hogy a megelőzés mindig könnyebb. A bőr öregedése sokkal lassabb lesz, ha előre teszünk ellene, és már a harmincas éveink elején elkezdjük a tudatos bőr-, szem- és dekoltázsápolást.

Mindennek az alapja a rendszeres arctisztítás, amit érdemes minden reggel és este elvégezni. Ha a napi rutinunk része az arc és a dekoltázs tonizálása és tisztítása, sokkal kevésbé fog meglátszani rajtunk az idő múlása.

A napi tisztításról 50 év felett sem szabad megfeledkezni, illetve érdemes kibővíteni a napi arcápolást egy éjszakai krémmel vagy szemránckrémmel. Természetesen mindig minőségi készítményeket használjunk, ötven pluszosan ne ezen spóroljunk.

Próbáljuk kerülni a szintetikus anyagokat, és inkább természetes készítményeket vásároljunk. Az arc és a dekoltázs hidratálásán túl a kéz és láb ápolásáról sem szabad megfeledkezni, hiszen ezeken a területeken is öregszik a bőr.