A száraz bőr ápolásának kulcsa a rendszeres radírozás

A száraz bőr ellen radírozz rendszeresen
A száraz bőr kezelhető

A száraz bőr rendkívül kellemetlen tud lenni a feszülő érzés miatt. A hideg időjárás pedig még jobban megterheli az amúgy is, ezért többet kell róla gondoskodni. Nincsen azonnali csodaszer a száraz bőr ellen, de bizonyos módszerek segítségével a bőr hidratált és rugalmas marad.

Mi okozza a száraz bőr kialakulását?

A száraz bőr egyrészt alkati tulajdonság, de alapvetően a kor előrehaladtával egyre kevésbé képes a bőr a megfelelő vízmegkötésre. Az időjárás is befolyásolja a bőr nedvességtartalmát, ugyanis a hidegebb levegő még szárazabbá teszi.

A száraz bőrre értelemszerűen nincsen jó hatással a szárító szappanok és tusfürdők használata. Ezek ugyanis nemcsak a szennyeződéseket távolítják el, hanem csökkentik a bőr természetes hidratáló funkcióját. Ebben az esetben célszerű a kíméletesebb, természetes összetevőjű készítményeket alkalmazni. Fontos hozzátenni, hogy a hosszú, forró zuhanyok is hozzájárulnak a bőr szárazságához.

A száraz bőr normális reakció, ameddig egy kicsit feszül. Ez esetben elég a fent említett szokásokon változtatni, és hidratáló krémeket használni. Amennyiben már vörös, duzzadt és túlzottan viszket, akkor bőrgyógyásszal is konzultálni kell. Allergia vagy ekcéma is állhat a háttérben.

Hogyan tudunk tenni a száraz bőr ellen?

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a száraz bőrt nem szabad radírozni, mert az túl érzékeny hozzá. Éppen ellenkezőleg! A megfelelő hámlasztás nélkül a hidratáló anyagok sem tudnak behatolni a bőrbe, és nem is tudnak hatást kifejteni.

Száraz bőr ellen célszerű hetente egyszer, zuhanyzás közben enyhébb bőrradírt használni. Ez eltünteti az elhalt hámsejteket, amelytől alapvetően puhább lesz a bőr. Így a készítmények is jobban ki tudják fejteni a hidratáló hatásukat.

(H.N.)

A cikk forrása itt >>

Zsíros, száraz, érzékeny? Segít a gyors bőrtípus határozó!