Stressz elleni vitaminok és táplálékkiegészítők? Ezeket vesd be!

A legjobb stressz elleni vitaminok és táplálékkiegészítők

2020 rengeteg nehézséget tartogatott már számunkra és úgy tűnik, nincs még vége. Te is különösen stresszes időszakként élted meg az elmúlt hónapokat? Akkor érdemes tenned érte, hogy szervezeted hatékonyabban tudjon védekezni – például stressz elleni vitaminokkal. Ezeket vesd be, hogy jobban reagálj a nehéz időkre!

Stresszhelyzetek az életben mindig is voltak és mindig is lesznek. Az azonban az idők során változik, hogy te hogyan éled meg őket. A szervezet stresszre adott reakciója – vagyis az üss vagy fuss reakció – lényegében egy természetes túlélési stratégia, ami felkészít téged a veszélyhelyzetre. Önmagában tehát ez még hasznos is lenne, a probléma akkor van, ha bizonyos időszakon belül túl sok ilyen helyzetet tapasztalsz, ekkor szervezeted már nehezebben tud megbirkózni vele. Segíts neki!

Hogyan tehetsz a stressz ellen?

Számos stresszkezelési módszert gyakorolhatsz otthon, ezekért olvasd el korábbi cikkünket:

A túlzott stressz hatása az élet minden területén jelentkezhet

Másrészről az is jó megoldás, ha felturbózod szervezeted. Ugyanis stressz elleni vitaminok és természetes praktikák segítségét is bevetheted, csak tudnod kell, hogy melyiket válaszd.

Ezek a legjobb stressz elleni vitaminok és táplálékkiegészítők

Biztosan rögtön a magnézium, esetleg a B-vitamin jut eszedbe, de ezek mellett sok kevésbé ismert vitamin is hasonló jótékony hatásokkal bír.

Az L-theanine egy, a zöld teában megtalálható vitamin. Miután a zöld teát egyébként is nyugtató hatású italként tartják számon, máris következtetsz rá, hogy ez a vitamin áll a hátterében. Kortyolj el napközben 1-2 csésze meleg zöld teát és rövid időn belül érezheted is jótékony hatását.

Az A-, C-,és E-vitamin mind remek antioxidáns források, amik a stressz által a szervezetben keletkezett károkat enyhítik. Emellett a stressz tüneteinek enyhítésében is segítségedre lesznek. A C-vitamin a vérnyomás stabilizálásában, az E-vitamin pedig a neurológia hatások csökkentésében. Szervezeted védelme által te is jobban fogod érezni magad. Miután a stressz elsősorban a gyomrod kezdi ki, érdemes probiotikumokkal is támogatnod szervezeted, hogy hatékonyabban védekezhessen.

A halolajjal kapcsolatban elsősorban a haj-és bőr szépségére asszociálunk, pedig több tanulmány is alátámasztotta már, hogy hatékonyan alkalmazható a szorongásos tünetek enyhítésére. Az pedig már csak hab a tortán, ha még bőröd is szebb lesz tőle, igaz?

Hallottál már a Lactiumról? Ha így nem is ugrik be, Te is biztosan kaptál gyermekkorodban anyukádtól – vagy éppen adtál saját gyermekednek – meleg tejet, amikor nehezen aludt el. Nem hiába terjedt el ez a természetes megoldás, a tejben található lactium valóban nyugtató hatású.

Ezek mellett pedig ügyelj az egészséges táplálkozásra és mozogj rendszeresen, a stressz elleni harcban ezek lehetnek a legjobb fegyvereid.

Pozitív gondolatok, amikkel csökkentheted az otthonlét miatti stresszt