Sötétítő függönyt keresel a nappaliba vagy a hálóba? Nézd meg tippjeinket!

sötétítő függöny

Mielőtt feldíszíted az ablakaidat egy új nagyon szép függönnyel alaposan végig kell gondolnod, hogy melyik helyiségbe milyen függönyök, függöny párok lesznek majd a legideálisabbak.

A tervezés során figyelembe kell venned az adott helyiség stílusát és azt, hogy a készülő függönyöknek milyen funkciót is szánsz elsősorban.

A nappaliban a sötétítő függönyök inkább csak dekorációs célt szolgálnak, ahol a szín kiválasztásnál a szoba berendezési tárgyaihoz, drapériáihoz, vagyis magához az enteriőrhöz is kell igazítsd a fényzáró függönyt.

A hálószóbában a megjelenésen felül már a pihenés minőségére is hatást gyakorolhatnak a jól megválasztott sötétítő függönyök. Egy 100%- ban fényzáró vagyis blackout függöny nem csak a fényt zárja ki, hanem jó hőszigetelő is, amelynek mind télen, mind nyáron nagyon előnyösek. Vannak persze olyan sötétítők is, melyek nem teljesen fényzáróak vagyis a funkciók mindössze annyi, hogy távol tartsa a kíváncsi szemeket az ablakunkból.

Blackout vagy dimout legyen a sötétítő függöny? Ezekkel a kifejezésekkel gyakran fogsz találkozni, ha függönyöket keresel. A dimout függönyök 85-90%-ban blokkolják a fényt, míg a „blackout” anyagból készült függönyök akár 100%-osan is.

sötétítő függöny webáruház

Garantált a jó megjelenés, ha a sötétítő függönyökhöz a színben és stílusban legjobban illő fényáteresztő függöny használsz!

A színek kiválasztásánál törekedhetsz a harmóniára, de akár a szoba színeivel kontrasztos színben is jól mutathatnak. A pasztell és un. hideg hatású színek a világosabb szobákban, míg az un. meleg hatású színek és árnyalatok az árnyékosabb helyiségekben mutatnak jól.

Hogy legyen-e mintás a sötétítő függöny azt mindig az egyéni ízlés határozza meg, nem ritka a bátrabb, vagányabb kivitelezés, de általános érvényű az, hogy a minta nélküli sötétítőket inkább a kisebb helyiségekbe a mintás függönyöket pedig a nagyobb ablakfelülettel rendelkező helyiségekbe tegyük.

Milyen a megfelelő méret? Alapként úgy érdemes számolnod, hogy jó, ha a függöny szélessége legalább a karnis kétszerese, mert így képezhetsz finom hullámokat rajta. A hosszúságát viszont már több tényező is befolyásolhatja ilyenek mint: ablakpárkány magasága (rá engeded vagy nem), padlóig szeretnéd kiengedni, van -e radiátor az ablak alatt szeretnéd, ha addig leérne vagy inkább fedje le.

Ne feledkezz meg az egyéb kiegészítőkről sem, amelyekkel még tovább fokozhatod a hatást!

függöny díszítés egyszerűen

A jól kiválasztott függöny karnis nem csak, hogy optikailag növelheti a teret, de egyértelműen harmonikusabbá teheti az összhatást is, vagy ugyanígy le is ronthatja azt, ha pl egy elegáns vagy klasszikus függönyt egy silány megjelenésű karnisra teszel. Ha pedig igazán formát szeretnél adni a sötétítő függönyeidnek akkor mindenképpen használj kikötőket, kampókat függöny szalagokat. A függönyelkötőkkel, függönykikötőkkel egy mozdulattal feldobhatod a régi megunt designt, de az éppen aktuális ünnepi dekoráció részeként is számíthatsz rájuk.

Ha szeretnél sok szép sötétítő függöny és kiegészítő közül válogatni, ráadásul mindezt otthonod kényelmében online (sorban állás nélkül), akkor mindenképpen nézz be a Függöny Sarok webáruházba, ahol a kiválasztott függönyöket ingyen készre is varrjuk neked, ha pedig elakadsz akkor nagyon szívesen segítünk is neked. Függöny Sarok webáruház – Rendelj függönyt Online!