Sokatmondó gondolatok híres divattervezőktől

A divat része a nő életének
A divat része a nő életének

Nőként minden okunk meg van arra, hogy imádjuk a divatot, és nem kell ehhez feltétlenül Carrie Bradshaw-nak lenni. A férfiak legtöbbször nem értik, minek nekünk annyi ruha, miért őrülünk meg egy leárazástól, és miért követjük olyan lázasan a divatot. 

Nagy valószínűséggel minden nő átélte már, hogy csak állt a szekrény előtt, nézte a ruháit, esetleg ki is dobálta őket, majd megfogalmazta magában, hogy nincs mit felvennie.

De még ezektől a kritikus helyzetektől eltekintve is bevallhatjuk, hogy bizony szeretjük a divatot. Az, hogy mit jelent számunkra, olykor nehéz megfogalmazni. Néhány nagy divatszakértőnek ez azonban helyettünk is sikerült, tőlük válogatunk néhány idézetet.

A ruha viseléséről

  • “Egy ruhának kell követnie a nő alakját, nem pedig a testnek a ruha vonalát” – vallja Hubert de Givenchy.
  • „Az évek során megtanultam, mi a fontos egy ruhában: a nő, aki viseli azt” – összegzi élettapasztalatait Yves Saint Laurent.
  • “Amit viselsz, bemutat téged a világnak, különösen manapság, amikor az emberi kapcsolatok gyorsak. A divat egy azonnali nyelv” – Miuccia Prada szerint.
  • “A kiöltözős játék körülbelül öt éves korban kezdődik, és sosem ér véget igazán” – gondolja Kate Spade.

A ruhaválasztásról

  • „Senki sem alulöltözött vagy túlöltözött egy kis fekete ruhában”- mondta Karl Lagerfeld.
  • „Ne adj a trendeknek! Ne hagyd, hogy a divat birtokoljon, de döntsd el te, hogy ki vagy, mit szeretnél kifejezni azzal, ahogyan felöltözöl és élsz”- így gondolta Gianni Versace.

A cipőkről

  • „A cipők átalakítják a testbeszédet és a hozzáállást. Fizikailag és érzelmileg is felemelnek”- állítja Christian Louboutin a cipőkről.
  • “Hogyan élhetsz magas életszínvonalon, ha nem viselsz magassarkút?” – kérdi Sonia Rykiel, utalva a cipő fontosságára.
  • „Sosem kéne sokat törődnöd a cipőválasztással. Túl sok nő hiszi azt, hogy nem fontos, de az igazi bizonyítéka egy elegáns nőnek az, hogy mi van a lábán” – erősíti meg Christian Dior a cipő viselésének központi szerepét.

Ne feledd, hogy a divat és a stílus minden nőnek, minden korban jár! Élvezd és add át magad a divat izgalmának!

(H.N.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>