Smink tippek nyárra, amivel még bőrödnek is jót teszel

Nyári smink tippek a szép bőrért

A sminket leginkább a bőr külső megszépítéséhez használjuk, a legtöbb kozmetikai terméket annak megfelelően választjuk, hogy mivel tudjuk legjobban elfedni a hibákat. Pedig éppen fordítva kellene működnie: az, hogy milyen termékeket használsz, nagy szerepet játszik benne, hogy milyen lesz a bőröd állapota. Ha jól választasz, magától is üde és fiatalos lesz. A következő alapvető smink tippek segítenek, hogy egyszerre tudd ápolni és szépíteni arcbőröd!

Nyáron fényvédő nélkül el se indulj otthonról

A UV-sugárzás ellen védő termékek használata a legjobb barátod, ha szeretnéd megőrizni bőröd fiatalságát.

Kettő az egyben megoldások

Ha már fényvédőt keresel, érdemes olyan terméket választanod, amiben valami extrát is találsz. Keress például hidratáló vagy anti-aging összetevőkkel gazdagított változatot. Több olyan fényvédő közül válogathatsz, amiben hilauronsav is található, így rögtön két legyet ütsz egy csapásra.

Fényvédőd hatását is fokozhatod, ha C-vitaminos arcszérumot használsz. Elég pár csepp a pipetta segítségével, alaposan masszírozd a bőrödbe, majd miután megszáradt, fel is teheted a szokásos nappali vagy éjszakai krémed.

Smink tippek a nyári alapozó kiválasztásához

Feltehetően számodra sem új információ, hogy létezik téli és nyári alapozó. Utóbbi lágyabb textúrájú, sokkal inkább hagyja a bőröd lélegezni, amire az igazán meleg napokon különösen szükséged lesz. E mellett színben is van köztük eltérés, hiszen kézenfekvő, hogy nyáron valamivel sötétebb árnyalatú alapozót kell választanod.

Akár el is teheted az alapozót

Másrészről ha nem is ragaszkodsz az alapozóhoz, használj helyette BB-vagy CC-krémet! Ez szuper átmeneti megoldás a fényvédő krém és az alapozó között, a legtöbben ráadásul hidratáló összetevők is vannak. Így egy színezett, fényvédővel ellátott nappali krémet kapsz, ami bőrtónusod kiegyenlítésében is segít. Ha alapvetően szép a bőröd, egy BB-krém tökéletesen elegendő lehet számodra a mindennapokban.

Bőrhibáid nem engedik, hogy végleg búcsút ints az alapozónak? Próbálj ki egy természetes összetevőkből készült megoldást, az ásványi alapozót! Egy por állagú – leginkább púderre emlékeztető – alapozót képzelj el, ami tisztán ásványi összetevőkből készült. Nem tömíti el a pórusaid, de még hidratálja is bőröd. Sőt, olyan termékeket is találsz, amik faggyútermelést szabályozó összetevőkkel rendelkeznek, ezzel matt, üde bőrt varázsolva neked. Hab a tortán, hogy sok ásványi alapozó fényvédővel is ellátott, nyárra kifejezetten jó választásnak bizonyulnak.

Korábbi cikkünkben hasznos fiatalító smink tippek is várnak, olvasd el ezeket is:

Sminktippek 50 felett, melyekkel éveket tagadhatsz le

Kiemelt kép forrása: Woman photo created by freepik – www.freepik.com