Sikeres társkereső módszerek tervezés és intuíció alapján

Társkereső intuíció

Amikor úgy döntünk, hogy komoly szándékkal vezérelve egy társkereső szolgáltatást hívunk segítségül, a lehető legnagyobb biztosítékot szeretnénk arra vonatkozólag, hogy megbízható és szintén komoly jelöltekre számíthatunk.

A színvonalasabb társkereső oldalak személyiségtesztekkel és kérdőívekkel segítik a keresésünket. Ezek kiértékelését algoritmusok végzik, így az ajánlott párosítások is az eredmények alapján jönnek létre. A társkereső irodákban a közvetítő segít szelektálni, tehát itt egy hozzáértő szemre bízzuk a minél pontosabb profil-egyezést. A kérdés azonban sokakban él: vajon mennyire lehet hatékony bármiféle segítség, ha a szerelem megtalálása motivál minket?

A szervezett társkereső módszerek mögött rejlő romantika

Sokan azért vetik el a társkereső oldalak és irodák lehetőségét, mert nem találják kellően romantikusnak ezt az utat. Úgy érzik így nem a végzet éri utol őket, hanem valamiféle tervezettségnek tesznek eleget, mely fantáziátlannak és mesterkéltnek tűnik. Ez azonban meglehetősen lesarkított nézet, hiszen az élet nem fekete vagy fehér. Várni arra, hogy az életünkbe egyszer csak betoppan a szerencse, nem éppen kifizetődő. Cselekvésre születtünk, ez alól nem képez kivételt az sem, hogy nekünk kell tennünk a boldogságunkért.

Természetesen esély van rá, hogy váratlanul ott találjuk magunkat egy vonzó idegennel egy különös szituációban, de erre a várakozásra alapozni a sorsunkat nem éppen reális. Nem mindegy az sem, hogy mennyire szeretnénk elköteleződni. Annak, aki úgy érzi nem siet, és örömét leli az egyedüllétben is, nem jelent hátrányt egy ilyen sodródás. Aki azonban családot szeretne, vagy életviteléből adódóan nem járhat el kikapcsolódni, kockázatos számolnia azzal, hogy hirtelen betoppan egy szerető társ az életébe. Bizonyos fokú stratégia mindenhez kell, még ha nem is teljesen száraz tényekre alapozzuk a döntéseinket.

A válasz tehát az egyensúlyban keresendő, mint mindig. Személyes beállítottságunk, valamint a körülményeink határozzák meg, hogy miből mennyit merítünk ahhoz, hogy ezt elérjük. Aki magányos és tudatosan alkalmaz bizonyos társkereső módszereket az elköteleződéshez, szintén a romantikát és a szerelmet keresi, csupán egy másfajta úton. Egy társkereső iroda által leszervezett randevú is ugyanannyira izgalmas, hiszen ott is egy számunkra vonzó idegennel állunk szemben, csupán az útvonal más, amin keresztül megtaláltuk egymást.

Sikeres párválasztás tudatosan és ösztönösen

Gyakran hallani azt a dilemmát, hogy vajon az észre vagy a szívre érdemes-e hallgatni? Ez szintén egy végletes nézőpont, hiszen a kettő azért van, hogy kiegészítsék egymást. Fontos, hogy a belső hangunk vezessen minket, de nem mélyedhetünk el csakis abban, mert különben levesszük a fókuszt a körülményekről. Az érzelmileg túlfűtött intuíció ugyanis gyakran olyan állapotokhoz vezethet, ahonnan eltűnik a józan ész.

A belső hang elnyomása viszont könnyen azt eredményezheti, hogy a saját magunk által felállított érzelmi korlátok közé esünk. Ahhoz, hogy jól mérjük fel a lehetőségeinket, igenis nyitott szemmel kell járnunk, számba véve a rendelkezésünkre álló tényeket, mint eligazodási pontokat. Az intuíció és a tervezettség tehát egymás segítői. Mindkettő iránytű a számunkra, csak meg kell tanulnunk, hogy milyen módon olvashatunk a kettőből egyszerre.

Amikor úgy érezzük, hogy az életritmusunk vagy a lehetőségeink gátat szabnak az ismerkedésnek, hatékony utat kínál a számunkra egy profi társkereső szolgáltatás. A közvetítővel történő komplex beszélgetések a tényekre alapulnak, ami viszont ezután jön, az teret ad az emberi érzelmek, benyomások és megérzések számára. Ezért is előnyösebb egy személyes randevú, hiszen így lehetünk maximálisan tisztában azzal, hogy mit vált ki belőlünk a másik személy jelenléte. Az online folytatott beszélgetések mindezt jelentősen korlátozhatják.

Egy színvonalas társkereső irodában kiemelt szempont a komoly szándék, az igények találkozása és a közös értékrend. A sikeres találkozás így bizonyos tervezettséggel jön létre. Ez kitűnő kiindulási pontot biztosít a számunkra, hogy teljesen önfeledten élvezhessük a randevút anélkül, hogy aggódnunk kellene az előbb sorolt szempontok hiánya miatt. Ami pedig onnantól kezdve történik, az teljesen rajtunk áll.