Sharon Stone, egy egyedülálló örökbefogadó szülő története

Sharon Stone
Sharon Stone

Nem mindenkinek adatik meg, hogy saját gyermeke szülessen. Bármilyen hihetetlen, gyakran a leggyönyörűbb, legsikeresebb embereknek sem. Sharon Stone is pontosan ezek közé a hírességek közé tartozik.

A színésznő számtalan próbálkozás, nehézségek és fájdalmas veszteségek után lett örökbefogadó szülő. Az örökbefogadásról, az anyává válás folyamatáról mesél most ő maga. Íme, Sharon Stone, egy örökbefogadó szülő igaz története.

Az új remény

A gyermekem elvesztése után egy nappal derült ki, hogy örökbefogadó szülő leszek. 2000-et írtunk, és a férjemmel már elvetélt próbálkozások pusztító sorozatán mentünk keresztül. Az utolsó kísérlet, hogy saját gyerekünk lehessen egy fájdalmas műtéttel és harminchat órán át tartó vajúdással ért véget. A gyermekem halva született.

Életem legsötétebb óráit éltem meg, amikor a kórházból hazafelé vezető úton megcsörrent a telefon. Az ügyvéd volt az, fény az éjszakában. Egy kliense fiút szül néhány héten belül, lennék-e az anyja? Ekkor tudtam meg, hogy örökbefogadó szülő, igazi anya lehetek.

Az első találkozás

Úgy éreztem, fulladok és Isten mentőmellényt dobott nekem. Hat héttel később a telefonon hallhattam, ahogy a fiam, Roan megszületik. Titkos örökbefogadás volt, így nem lehettem ott, de örökbefogadó szülő jelöltként legalább közvetve jelen lehettem.

Sosem felejtem el azt az ámulatot, amit akkor éreztem, amikor először tarthattam a kezemben. Az egész estét a kiságya mellett töltöttem, csak hogy nézzem, hogyan alszik. Ahogyan a többi friss szülő, én is folyton aggódtam, amire persze semmi szükség nem volt. A babák nyelvét minden anya megérti, még ha biológiailag nincs is köztük kapcsolat. Azonnal felfogtam, mikor miért sír, és mit akar tőlem.

Az örökbefogadó szülő anyává válása

Rengeteget tanított magamról az örökbe fogadó szülő, az anya szerepe. Az életemben valahogy minden több értelmet nyert azáltal, hogy a fiammal is megoszthattam. Emlékszem, ahogy felemeltem egy virághoz és így szóltam hozzá: “Elmondani nem tudom, milyen régóta várok arra, hogy itt legyél velem, és ezt megmutathassam neked.”

Mind kapcsolódunk

No Title

No Description

Ma már egyedülálló örökbefogadó szülő vagyok, három fiú édesanyja. Hatalmas kiváltságnak érzem, hogy felnevelhetem őket, velük lehetek. Ugyanis amikor örökbe fogadsz egy gyereket, gyökeresen megváltozik a világról alkotott képed. Rájössz, hogy bármelyik gyerek lehet a te gyereked, bárki lehet a te rokonod. Hiszen a Földön mind kapcsolódunk egymáshoz. És ez a tudat már magában egy csoda.

(D.R.) A cikk forrása itt >>

50 fölött is lehetséges az örökbefogadás

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>