Segítünk átvészelni a telet, még ha nagyon utálod is!

Sokaknak okoz nehézséget átvészelni a telet
Sokaknak okoz nehézséget átvészelni a telet

Átvészelni a telet egyáltalán nem könnyű. Mind utáljuk a hideg szelet, ami pirosra fújja az arcunkat és cserepesre szárítja a kezünket. A több ezer réteg ruhát, amiben alig lehet mozogni. A havazás után maradt latyakban gázolásról pedig inkább ne is beszéljünk. Minden évben kihívás átvészelni a telet, megbirkózni a sötétséggel és a bezártsággal. Most azonban adunk pár tippet, amelyek segítségével felkészülhetsz a zord évszakra, és leküzdheted a tél iránti utálatod. Lássuk, mik ezek!

Fektess minőségi meleg ruhákba és csizmába!

A minőségi téli ruha nagyban megkönnyíti a dolgunk, ha szeretnénk átvészelni a telet. Egy jó csizmával nincs többé átázott zokni, és egy meleg kesztyű a repedezett bőrt is távol tartja. A spéci pulóver, ami megtartja a meleget, felér három réteg haszontalan felsőrésszel. Tény, hogy a minőségi téli holminak borsos ára van, de ne felejtsük el, hogy minden évben eljön a december. Ezek pedig hosszú éveken át segíthetnek átvészelni a telet.

Keress egy neked való téli hobbit!

Keress egy hobbit, amit élvezel, azonban csak télen lehet űzni! Segít átvészelni a telet, ha legalább egy olyan elfoglaltságot találsz, ami megszépíti. Lehet ez a jégkorcsolya, szánkózás vagy síelés, a lényeg, hogy építsd be a téli rutinodba! A téli sportok ugyanakkor remek alkalmat adnak a családi kikapcsolódásra is.

Főzz igazi, téli fogásokat!

Amíg nyáron nem szívesen töltünk el egész délutánokat a forró tűzhely fölött, télen nem okoz problémát, ha befűtünk a konyhába. Akár órákat is elbíbelődhetünk egy kiadós pörkölt elkészítésén, vagy kedvenc forralt bor receptünk tesztelésével. Ínyenceknek szuper alkalom új sütemények kipróbálására, az elfogyasztás pedig külön öröm az egész családnak.

Kényeztesd magad!

ad

A tárgyak nem feltétlenül boldogítanak, mégis van egy-kettő, ami segíthet átvészelni a telet. Ugyanis melegséggel töltenek el és kellemes hangulatot varázsolnak, így szépítve meg a borongós szürkeséget. Vedd meg magadnak azt a szép, puha sálat és szerezz be néhány illatos gyertyát! Érezni fogod a különbséget!

Tölts több időt valaki olyannal, aki szereti a telet!

A körülöttünk lévő emberek hangulata akaratunk ellenére is ránk ragadhat. Éppen ezért keresd fel azokat a családtagokat és barátokat, akik odavannak az évszakért! Segíthetnek meglátni a szépet a hóban és talán még a hidegben is. Társaságban egyébként is könnyebb átvészelni a telet, mint egyedül a takaró alatt.

(D.R.) A cikk forrása itt >>

A sötét, téli napokon is lehet jobb a kedved!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>