Segítség, nincs orgazmusom!

Az orgazmus hiánya frusztráló lehet
Az orgazmus hiánya frusztráló lehet

Rengeteg nő küszködik a csúcsra éréssel. Az orgazmus hiánya gyakori jelenség, de legtöbben hallgatnak róla, mert személyes kudarcnak élik meg sínylődésüket. Sajnos sokan nem is keresik a probléma megoldását, inkább csak beletörődnek a sikertelenségbe.

A kiegyensúlyozott, boldog élethez márpedig elengedhetetlen a jó szexuális élet. Cikkünkben adunk pár tippet, melyeket követve elérhető az orgazmus.

Vedd át az irányítást!

Tudnod kell, hogy az orgazmusodért te magad vagy felelős. Neked kell kitapasztalnod, hogy mire van szükséged, mi képes a csúcsra juttatni, nem várhatsz el mindent a partneredtől. Először légy ura te a testednek, és utána könnyedén irányíthatsz másokat is a neked megfelelő irányba. Ne félj megmondani vagy épp megmutatni, mire van szükséged, alakítsd úgy az aktust, hogy kedvezzen neked!

Maszturbálj!

Az előző ponthoz elengedhetetlenül fontos, hogy magadban is boldogulj. Ha felfedezed az erogén zónáidat, partnerednek már nem kell kísérleteznie. Amint megtanulsz rendszeresen a csúcsra érni a saját kezed vagy játékszereid által, a megfelelő partner jelenlétében is könnyebben éred majd el az orgazmust.

Ne agyalj annyit!

A női orgazmus a nő fejében dől el, és ha túl sok mindenen agyalsz és aggodalmaskodsz, már nem jut neki hely benne. Minden szorongást a hálószobán kívül kell hagynod, beleértve az önértékelési zavarokat és a csúcsra érés sikertelenségétől való félelmet is. Lazulj el, fókuszálj az erotikára, a szexre és semmi másra!

Használd az agykontrollt!

Ha minden negatív és hálószobába nem tartozó gondolatot kizártál, töltsd meg a fejedet erotikus gondolatokkal. Gondolj olyan dolgokra, amelyek beindítanak, amelyeket izgatónak találsz! A pornófilmek segíthetnek, hogy rájöjj, mi tetszik és mi nem. A maszturbálást is segítik az erotikus filmek, de megfelelő gyakorlás mellett idővel a fantáziádat önmagában is elég izgatóvá edzheted.

Kommunikálj!

A szex nem egy kínos, kerülendő téma, melytől pironkodva kellene elzárkóznod. Igenis hangot kell adnod a nemtetszésednek és a preferenciáidnak! Kommunikálj partnereddel, irányítsd őt, és ne várd el tőle, hogy mindent magától tudjon! Légy nyitott az újdonságokra, és ne félj szavakba önteni a vágyaidat! Ugyanígy ne ijedj meg attól sem, ha partnered áll elő új ötletekkel.

Ha semmi sem működik, kérj segítséget!

Számos oka lehet annak, ha egy nő képtelen az orgazmus elérésére. Ha nem a stressz, nem a rossz partner vagy a zavaró gondolatok a hibásak, előfordulhat, hogy valami fizikailag gátol meg abban, hogy a csúcsra érj. Nem veled van a baj, nem kell szégyenkezned emiatt. Nem szégyen szexuálpszichológushoz fordulni, sőt. Hidd el, minden éjjel hálát adsz majd, ha sikerül megoldania a problémádat!

(M.F.) A cikk forrása itt >>

10 dolog, amit nem tudtál a női orgazmusról

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>