Ruhaszemle egyenesen a Golden Globe gála vörös szőnyegéről

A Golden Globe-gála legjobb és legrosszabb ruhái
Kép forrása: Vogue

A 77. Golden Globe-gála 2020. február 5-én, hazai időszámítás szerint éjjel került megrendezésre. A díjazások mellett ilyenkor mindig kiemelt figyelem irányul a vörös szőnyegre, ahol a sztárok – persze főként a hölgyek – pompázatosabbnál pompázatosabb ruhákban pózolnak. Készítettünk mi is rövid ruhaszemlét az általunk legszebbnek és legrosszabb választásnak tartott ruhákból.

Sokan eleve azért vesznek részt a gálán, hogy megmutathassák magukat a kamerák kereszttüzében. Ezért aztán az elmúlt évtizedek során a Golden Globe – ahogy a többi neves hollywoodi esemény is – jelentős részben a ruhákról kezdett el szólni. A Golden Globe-gála ruhái terén egész egyszerűen három kategóriát alkottunk:

Ruhák, melyeket egész biztosan soha nem vennénk fel

Az utóbbi kategóriába feltehetően azok a színésznők tartoznak, akik biztosra akarták venni, hogy idén bekerülnek az újságokba és online magazinokba. Jennifer Lopez választásának hátterében például elképzelni sem tudunk más okot. Az óriás szaloncukor papírra emlékeztető Valentino ruha mindenképpen túlzó, ráadásul ki se emeli az 50 éves énekesnő egyébként remek alakját. Arról már nem is beszélve, hogy milyen nehéz lehetett benne mozogni…

Gwyneth Paltrow általában maga a báj és elegancia, de idei választásában leginkább úgy nézett ki, mint aki egy, a hippikorszakból fennmaradt, függönyből átalakított darabot dobott magára.

Cate Blanchett Mary Katrantzou ruháját egyszerűen nem tudjuk hova tenni. A színkombináció és a szoknya fazonját tekintve akár még jó is lehetne, de a mell-és vállrésze egészen értelmezhetetlen és furcsa összhatást kelt.

A Golden Globe-gála legrosszabb ruhái
Képek forrása: Vogue, Harper’s Bazaar

Ruhák, melyek elnyerték a tetszésünket, de nem biztos, hogy felvennénk

Sienna Miller Gucci ruhája tökéletes alapanyag a kategória definiálásához. Színeiben vidám és bájos, anyagát tekintve is kényelmesnek tűnik és a fazonja is anélkül egyedi, hogy közönséges lenne. Egyben az egész ruha is csinos, de mégsem tudjuk elképzelni, hogy ebben mennénk… nos, bárhova.

Ugyanígy vagyunk azzal a Dior ruhával is, melyben Charlize Theron jelent meg a Golden Globe gála vörös szőnyegén. Letisztult, elegáns darab, melyben valószínűleg még mozogni is lehet, de ezt se vennénk le az üzletek polcairól.

Taylor Swift Etro ruhája bájos és a színösszeállítás is remek. De a vastag anyag, a bő szabás és az óriási virágok azt a hatást keltik, mintha az énekesnő 10-15 kilóval több lenne a szokásosnál.

A Golden Globe-gála ruhái
Képek forrása: Vogue

Ruhák, melyeket szívesen viselnénk mi is

Szerencsére mindig vannak sztárok, akik tudják, hogy a kevesebb néha több! Jennifer Aniston is 50 felett jár már, mégis szinte sugárzott ebben az egyszerű és letisztult fekete Dior ruhában. Reese Witherspoon fehér ruha mellett tette le a voksát, mely műsorvezető társáéhoz hasonlóan, a mellrészen rejtett egy kis csavart. Abszolút kedvencünk pedig Helen Mirren, aki egyszerűen maga az elegancia! És ha  a ruha nem lenne elég, a színésznő a biztonság kedvéért egy 4 millió dolláros nyakékkel és fülbevalókkal tette teljessé a képet.

A Golden Globe-gála legjobb ruhái
Képek forrása: Vogue

A képek forrása itt, itt és itt>>

Golden Globe 2019: ők a nagy, női nyertesek!