Rugalmas, kényelmes megoldás a szabadidő és a poliészter

Poliészter

A szabadidő és a poliészter szavak az anyagválasztásnál nehéz helyzetből indulnak, hiszen sokaknak a régebbi, előnytelen kialakítás jut ezekről eszébe. Ezzel szemben a szabadidő az egyik legkényelmesebb megoldás, ami a piacon létezik, a poliészter pedig igazán komfortos lehet, ha megfelelő minőségű.

A szöszmösztől a divatos darabokig

szabadidő kifejezés automatikusan pozitív hozadékkal jár a testünk és a lelkünk számára, ki ne akarna ugyanis saját maga rendelkezni az idejével, és azt csinálni, amit szeret, amihez kedve van, nem pedig azt, amit éppen muszáj. A szabadidő anyag pontosan arra lett kitalálva, hogy az ember eltölthesse benne a szabadidejét, éppen ezért a legfontosabb tulajdonsága a kényelem. Amikor ezt az anyagot említjük, már nem a szöszmösz mackóalsóra kell gondolni, kifejezetten divatos, minőségi, igényes ruhák is készülnek a népszerű méteráruból. Ezek elsősorban melegítők, sportruházatok és szabadidőruhák, amelyek napjainkban kifejezetten divatosnak számítanak, és a hétköznapi használathoz ugyanúgy felvehetők, mint sportoláshoz. A szabadidő anyag légáteresztő és rugalmas, minden alakra illik, minden mérethez társítható. A megfelelő minta kiválasztásával kortól és nemtől függetlenül népszerű darabokat lehet készíteni belőle.

Nehéz benne kárt tenni

A poliészter, vagy bonyolultabb nevén polikondenzációs műanyag hivatalosan műanyag ugyan, ám remekül felhasználható a textiliparban. A selyemszerű szövet jó hőszigetelő, ezt a tulajdonságát ki is használják a gyártók. Sokak a kifejezést a kényelmetlen, viszketést okozó, izzadást elősegítő anyaggal társítják, de nem erről van szó: a poliészterből készített minőségi ruhadarabok a gyártási technológia fejlődésének köszönhetően már ugyanolyan komfortosak, mint a legnépszerűbb növényi eredetű megoldások. Előnye, hogy tartós, masszív a kialakítása. A minőségi poliészter nem nyeli el a nedvességet, nem nehezül el a viselőjén, rugalmas, kényelmesen illeszkedik a test formájához. Egyszerre kopásálló és hőálló, nehéz benne kárt tenni használat közben, de a mosógéppel is. Könnyen tisztítható, gyorsan szárad, vasalni viszont nem lehet és nem is kell, mert elveszíti előnyös tulajdonságait.

A fotó forrása:

memorypast bkk / Shutterstock.com