Rövid inspiráló idézetek erős női példaképektől, amikből erőt meríthetsz

Rövid inspiráló idézetek nőknek

Néha úgy érzed, hogy megannyi akadály áll közted és álmaid között? Félsz, hogy nem vagy elég jó kitűzött céljaid eléréséhez? Gyorsan hessegesd el az ilyen gondolatokat és helyettük mondogasd magadnak, hogy bármire képes vagy! Az alábbi rövid inspiráló idézetek segítenek, hogy elhidd, mindent elérhetsz.

Előttünk zajlik a történelem, inspirálódj belőle!

„Anyukám mindig azt mondta: Kamala, lehet, hogy sok mindenben te leszel az első, de gondoskodj róla, hogy ne te legyél az utolsó”.

Nem csoda, hogy Kamala Harris idézetével kezdjük cikkünket. Az Egyesült Államok frissen megválasztott alelnöke a hétvégén történelmet írt: nem csak az első női alelnök, de az első színesbőrű és az első bevándorlók gyermeként született alelnök is lett egyben. Karrierje azonban eddig is figyelemre méltó volt. A most 56 éves (meg nem mondanád, ugye?) Kamala jogi végzettsége megszerzése és szakvizsgája után karrierjét Alameda megye helyettes ügyészeként kezdte. Később Kalifornia állam igazságügyminisztere lett, 2017 óta pedig a Szenátus tagja is.

„Soha ne becsüld le, hogy milyen jelentőséged lehet, hiszen a történelem már bebizonyította, hogy a bátorság ragályos, a remény pedig önálló életre kelhet.”

Michelle Obama beszédei rövid inspiráló idézetek teljes gyűjteményeként tudnának szolgálni, nem is volt könnyű egyet kiválasztani közülük. Mrs. Obamának nagy szerepe volt abban, hogy férje első afroamerikaiként elnyerte az elnöki posztot, és first ladyként sem állt meg. Tucatnyi nőket és fiatal lányokat támogató akciót hajtott végre, megnyitotta a Fehér Házat az átlagember előtt. Életrajzi könyvével (amiről mi is írtunk már életrajzi könyveket bemutató cikkünkben) pedig millióknak engedett betekintést élete nehézségeibe, ezzel erőt adva mindenkinek, aki sorait olvasta.

Soha ne hidd el, hogy kevés vagy!

„A boldogság és siker receptje csak annyi, hogy önmagad légy, az elképzelhető legelevenebb módon”.

Meryl Streepet ma az egyik legnagyobb női színésznőként tartják számon, pedig karrierje nem indult könnyedén. A fiatal Merylt nem tartották elég szépnek ahhoz Hollywoodban, hogy nagy szerepeket játszhasson, egy szereplőválogatáson még hallotta is, ahogyan arról beszélnek, hogy milyen csúnyácska. Ő azonban kitartott, hitt magában és mostanra megszámlálhatatlan alkalommal bizonyította, hogy mennyire sokoldalú és tehetséges a szakmájában.

„Ha azt gondolod, túl kicsi vagy ahhoz, hogy valós hatásod lehessen a világban, próbálj lefeküdni aludni úgy, hogy egy moszkító van az ágyadban.”

Anita Roddick, a The Body Shop alapítója egész életében jó célokért küzdött. Soha nem a pénz vagy a siker érdekelte, hanem az, hogy munkásságával egy jobb világot formálhasson. Akkor harcolt a környezetvédelemért, amikor még messze nem tudtunk ennyit a fontosságáról. Életútja tökéletes példa arra, hogy ha hiszel valamiben, akkor is tarts ki mellette, ha a körülötted lévő világ még nem érett meg rá – idővel visszanézve igazad lesz.

Olvass további rövid motivációs idézeteket korábbi cikkeinkben!

Idén sokat foglalkoztunk motivációval. Jó okkal tesszük ezt, hiszen 2020 rengeteg nehézséget és kihívást tartogatott mindannyiunk számára. Ahelyett, hogy hagynád magad belesüppedni a problémákba, inkább kerekedj felül aggályaidon és folytasd az utad még erősebbé válva.