Romantikus nyári programok kettesben

Romantikus nyári programok várnak rád is
Romantikus nyári programok várnak rád is

Itt a nyár, temérdek lehetőség adódik arra, hogy pároddal kettesben lehess. Ha kevésbé megszokott, romantikus nyári programok felé kacsingatsz, irány a természet! A legcsodálatosabb látnivalókat mindig itt találod. Adunk is néhány ötletet!

Szentjánosbogár túra

A szentjánosbogarak rajzása a nyári esték egyik legcsodálatosabb látnivalója, melyre minden év júniusának második felében kerül sor. A megannyi apró „lámpás” bevilágítja az éjszakát, az esemény köré szervezett programok pedig tovább színesítik az élményt. A rajzás általában egy óráig tart, utána a fények lassan kialszanak, ám az este itt még nem kell, hogy véget érjen, folytathatjátok a programot egy romantikus éjjeli kirándulással!

Szent Iván éjszakájának programjai

Országszerte találhatsz Szent Iván éji programokat, melyek általában tűzgyújtással és tűzugrással zajlanak. Ha ennél kicsit többre vágysz, térj be pároddal a Tisza-tavi Ökocentrumba, ahol meghosszabbított nyitva tartással és az eseményhez kapcsolódó programokkal várnak. Nem csak ezen az éjjelen jársz jól, ha ide látogatsz, további romantikus, nyári programok is várnak: az óriási akvárium szinte kötelező, de a Tisza-tavon való kishajós kirándulást sem szabad kihagyni.

Perseidák meteorraj

Meteor eső

Idén is menetrendszerűen érkezik az év leggyönyörűbb meteorraja, a Perseidák. Augusztus derekán, egy éjszaka érdemes kitelepedni egy nagyvárosi nyüzsgéstől (és fényszennyezéstől) távoli helyszínre egy pokróccal és egy üveg borral. Az éjszaka folyamán óránként 60-70 meteor is végig suhanhat az égbolton, megéri kitartóan kémlelni felfelé. Mivel a meteorraj észlelésére a legjobb lehetőséget a vidéki helyszínek adják, össze is kötheted egy kétnapos kiruccanással, például a Bükkbe.

Levendulamező

Levendula mező

A levendulamező látogatása több szempontból nézve is praktikus. Egyrészt a romantikus, nyári programok megtestesítője, mely során kedvedre gyönyörködhetsz a levendulák szépségében, míg csak a szem ellát, másrészt a Szedd magad! akciók keretében fel is tankolhatsz levendulából, aminek később még jó hasznát veheted. Főzéskor, otthonod csinosításakor vagy a szépségápolásban is alkalmazhatod. Hogy ne csak a munka legyen vele, a levendulaszedést kössétek egybe egy hosszú sétával vagy egy kellemes piknikkel.

Bár a levendulamező kifejezésről mindenkinek egyből Tihany ugrik be, a tömeg elkerülése végett érdemes más helyszíneket is megfontolni. Tudtad például, hogy Dinnyéshalmon és Pilisborosjenőn is gyönyörű mezőkre bukkanhatsz?

Szerelmesek fesztiválja

Gondoltad volna, hogy külön fesztivált is szentelnek a szerelmeseknek? Szentgotthárdon idén negyedik alkalommal rendezik meg a Szerelmesek Fesztiválját, ahol minden a szerelem körül forog. Színházi előadások, filmművészeti programok és vásárok várják az érdeklődőket. És ha már egyszer ott jártok, érdemes körülnézni a környéken is, hiszen látnivalókban sincs hiány. Ne gyertek el anélkül például, hogy végig ne mennétek a Hársas-tó tanösvényen, vagy körbe ne sétálnátok a várkertet.

(J.D.)  A cikk forrása itt >>

Ingyenes programok Írország mesébe illő tájain

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>