Romantika 50 felett: közös szokások, amelyek fellobbantják a lángot

A romantika 50 felett kicsit több munkát kíván
A romantika 50 felett kicsit több munkát kíván

Amikor pároddal már hosszú évek óta együtt vagytok és családot alapítotok, könnyen alább hagyhat a romantika. A gyereknevelés kerül előtérbe, próbálsz lavírozni a munka és a család között, miközben az otthonotok szépségéért és tisztaságáért is te felelsz.

Aztán eljön az idő, amikor a gyerekek kirepülnek, és újra ketten vagytok. Sokan ilyenkor elkeserednek, pedig néhány apró trükkel kihasználhatjátok a helyzetet, hogy újra kettőtök kapcsolatán legyen a hangsúly. A romantika 50 felett sem kell, hogy elcsituljon, néhány kedves gesztussal könnyedén visszahozhatjátok a kapcsolatotokba.

Hagyj kis üzeneteket a lakásban!

Ha reggel korábban indulsz munkába, mint párod, lepd meg őt kedves üzenetekkel! Gondold végig a reggeli rutinját, és rejts el egy-egy kis post-itet a fürdőszobai tükrön, a kávéfőzőn vagy épp a hűtőszekrényben. Becsempészhetsz egy apró levélkét a kabátja zsebébe is, így garantáltan mosolyt csalsz az arcára, amikor aznap először nyúl a zsebébe.

Romantikus SMS-ek napközben

Napközben mindketten a munkátokkal törődtök, de ez nem jelenti azt, hogy ne beszélhetnétek. Nem kell különös indok hozzá, hogy írj neki egy SMS-t! Kívánj neki szép napot, vagy csak tudasd vele, hogy épp rá gondolsz. Persze ne ess át a ló túlsó oldalára: nem kell, hogy eláraszd üzenetekkel!

Csináljatok egy “privát könyvklubot”!

ad

Fiatalkorban egészen máshogy ég az a bizonyos tűz, érett fejjel már inkább a kapcsolatotok mélységét értékeled. Amikor arra gondolsz, hogy milyen is lehetne a romantika 50 felett, alapozz erre: legyen az a közös érdeklődés és a tartalmas időtöltés helye!

Kezdjetek el közösen könyvet olvasni vagy akár hallgatni, esetleg álljatok neki egy sorozatnak együtt. Időközben mindig beszéljétek át a történteket, osszátok meg egymással a véleményeteket.

Készítsétek együtt a vacsorát!

Hazaérsz a munkából és kezdődik a “második műszak”: rendrakás, takarítás, vacsorafőzés. Ismerős? Tedd közös programmá pároddal, és rögtön máshogy fogsz nézni a házimunkára! Főzzétek meg együtt az esti menüt, miközben lágy zene szól a háttérben. Nem csak a főzés fog jobban esni, de az étel is finomabb lesz, ha élvezettel készítitek.

Ne értékeld alul a beszélgetések fontosságát!

Munkából hazaérve kicsit tedd félre az otthoni teendőket. Szánj időt párodra, üljetek le és beszéljétek át, hogy mi történt aznap. Fontos, hogy ne csak munkáról legyen szó, alakítsatok ki egy közös szokást, ami csak a tiétek: meséljétek el egymásnak, hogy mit ettetek aznap, milyen zenéket hallgattatok, vagy mi mosolyogtatott meg leginkább.

Egy kapcsolat az idő folyamán szükségszerűen átalakul, de egy kis odafigyeléssel bármikor újra lehet élni azokat az időket, amikor még minden csak kettőtökről és a szerelemről szólt! Csempészd bele a napirendbe ezeket az apró gesztusokat és élvezd, ahogy visszatér a romantika 50 felett is a kapcsolatotokba!

(J.D.)

5 téves stratégia, amivel tönkreteszed a házasságodat

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>