Rock koncertre szöktek az idősek otthonából

Heavy metal idősek módjára
Heavy metal idősek módjára

Rég olvastunk már olyan menő történetet, mint a két, német idős emberé, akik egy nap úgy döntöttek, hogy kiszöknek az idősek otthonából és részt vesznek egy heavy metál koncerten.

Huszonöt mérföldet utaztak

A hatóságok szerint a két idős férfi egy Dithmarscher nevű külvárosi területen fekvő otthonból szökött el és vett részt a Wacken Open Air nevezetű fesztiválon Hamburg közelében. Értesülések szerint tömegközlekedéssel és gyalog tették meg a fesztiválig vezető 25 mérföldes utat.

Másnap reggel értek csak vissza

Kábult és zavart állapotban találtak rájuk hajnal három környékén, amikor is a legközelebbi egészségügyi sátorhoz vitték őket, ahol végül azonosították őket. 6.30 körül taxival küldték őket vissza az otthonba. Szemtanúk szerint a két férfi nem értette, miért kell hazamenniük, ám egy kis rábeszélés után önként ültek be az értük küldött „taxiba”.

Eltűnésük hamar feltűnt az ápolóknak, ők azonnal értesítették a rendőrséget, akik végül megszervezték a két idős férfi fuvarját. Azért volt szükség a taxira, hogy a két öregúrnak nehogy gyanús legyen a helyzet.

A Wacken Open Air fesztivált egyébként a metál Mekkájának is szokás nevezni, közel 75 ezer metál rajongó bulizik itt minden évben, a világ összes tájáról. Idén olyan fellépőket tudhatott magáénak a fesztivál, mint az Arch Enemy, a Cannibal Corpse, Judas Priest és a Walking Dead on Broadway.

Reméljük, ránk is ez vár!

Életünk második felébe lépve hajlamosak vagyunk veszíteni energiáinkból és fiatalos „élj a mának” mentalitásunkból. A két idős úr története bámulatba ejtően motiváló és inspiráló, igenis mi is fittyet hányhatunk a korunkra! A kor csak egy szám, nem szabadna meggátolnia minket abban, hogy élményeket gyűjtsünk, hogy kicsit bolondok és őrültek legyünk.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Harcot hirdettünk az idősebb nőket kirekesztő kozmetikai cégek ellen!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>