Rendben, hogy maradjak otthon, de mit csináljak ma?

Mit csináljak ma? - Tippek, hogy hasznosan teljen a nap

Egy hete mindenhonnan azt halljuk, hogy #maradjotthon és persze egyet is értünk vele. De most, hogy még a tavaszi időjárás is cserben hagyott minket, tényleg be lettünk zárva a négy fal közé. Nem csodáljuk hát, ha felmerül benned a kérdés: Mit csináljak ma? Megpróbálunk segíteni!

Az első és legfontosabb, hogy próbálj kialakítani egy napirendet, amit többé-kevésbé be is tartasz. Ez egyrészt segíteni fog túllendülnöd a lustaságon, amit a kanapé hívó szava jelent. Másrészt pedig azzal, hogy megtartod a rendszert az életedben, nem fogsz elveszni a napjaidban.

Tedd rendbe a gardróbod!

Most, hogy több időd van otthon, mint szeretnéd, sort keríthetsz olyan dolgokra, amiket régen elterveztél, de sajnáltad rá a hétvégéidet. Biztosak vagyunk benne például, hogy a te gardróbodra is ráférne egy alapos szanálás. Az idő hasznos eltöltésén kívül ennek pozitív oldala az is, hogy kidobásra ítélt ruhákat felajánlhatod jótékony célokra!

Öltözködés 50 felett, avagy ruhák, amiket száműzz a gardróbból

Fordítsd az időt testmozgásra!

ad

Az otthoni edzésnek csupa pozitív hatása van, amiket te is rövid idő alatt megtapasztalhatsz. Az egyre inkább terjedő vírus miatt az immunrendszered erősítése most még kiemeltebb figyelmet kell kapjon, mint általában, ehhez pedig nélkülözhetetlen a testmozgás is. Másrészt az sem elhanyagolható szempont, hogy közeleg a nyár – remélhetőleg addigra az egészségügyi helyzet is javul. A következő heteket tehát szuperül kihasználhatod a bikiniprojektre, hogy mire ismét szabadon kimehetsz a lakásból, jobban mutass a nyári ruhákban, mint valaha!

Jön a bikiniszezon, konditerem helyett hozd magad formába otthon!

Szépítsd meg otthonod!

Minél több időt töltesz annál, annál inkább azon gondolkozol, hogyan tudnád szebbé varázsolni? Most tényleg bőven ráérsz ilyenekkel foglalkozni! Készíthetsz dekorációt házilag vagy akár át is rendezheted a bútorokat. De ha nagyobb projektbe fognál bele, életet lehelhetsz régi bútoraidba vagy készíthetsz valami teljesen újat is. Mutatunk például egy nem is nehezen kivitelezhető növényfalat, amivel még a bezártság érzetén is javíthatsz azáltal, hogy becsempészed a természetet a szobába.

Vigyél életet a lakásodba egy növényfal megépítésével!

A hasznos mellett fontos a kellemes is

Jól teszed, ha az otthon töltött időt hasznosan próbálod tölteni, de ne feledkezz meg magadról sem. Minden nap szánj egy fél órát – órát magadra is, legyen meg az énidőd. Csinálhatsz magadnak esténként egy kellemes habfürdőt illóolajokkal, gyertyákkal és egy pohár borral. Feltehetsz egy kényeztető arcpakolást és elnyúlhatsz a kanapén relaxálni. Próbáld ki például az agyagpakolásokat, segítünk megtalálni a neked megfelelőt!

Mutatjuk, a te bőrtípusodhoz melyik az optimális agyagpakolás!

Sajnos számolnunk kell vele, hogy még jó ideig otthonunkban telnek majd a napok, de ne hagyd el magad! Ahelyett, hogy a nap felét azzal töltöd, hogy a TV vagy számítógép előtt ülve azon morfondírozol, hogy „mit csináljak ma?”, tervezz előre! Akár alakíts ki egy külön naptárat, amibe előre felírod a teendőidet. Így nem csak hasznosan, de sokkal gyorsabban is fog telni az idő!