Randizás válás után – hogyan kezdj bele és mire ügyelj?

Randizás válás után - Így kezdd el!

Senki nem úgy tervezi az életét, hogy 50 felett egyedül marad és mindent újra kell kezdenie. Ezért rendben is van, ha válás után hosszabb “gyászidőszakot” tartasz és csak magaddal foglalkozol. Egyszer azonban feltehetően eljutsz arra a pontra, hogy egy társra vágysz. De hogyan állj neki újra randizni egy hosszú házasság után?

Mi jön a válás után?

Szakítani mindig nehéz. Huszonévesen könnyebb átvészelni, biztosan bőven akadnak szingli barátok, akikkel beveheted a közeli bárokat, bulizhatsz, ismerkedhetsz. 50 felett ez már máshogy működik, hiszen kinőttél a féktelen bulizásból és nem is vágysz rá, hogy bárokban szedj fel (vagy épp fordítva) férfiakat. Először tehát a legfontosabb, hogy magad rendbe tedd – és itt most a lelkedre gondolunk. Semmi baj nincs azzal, ha sírsz, bort iszol üvegből, megeszel egy doboz fagylaltot egyszerre vagy bármely más filmes klisét követve kicsit szomorkodsz. Ez is a folyamat része, ettől is jobban leszel. Ha pedig ismét késznek érzed magad a randizásra, ne félj belevetni magad!

Az első randi előtt…

“Az első randimat lemondtam. A másodikat a férfi mondta le, a harmadik egyszerűen meg sem jelent.

De aztán jött a negyedik: kedves volt, figyelmes, nevetett a vicceimen. Megdicsért, hogy szép vagyok. A randi után írt “jó éjt” üzenetet és megköszönte az estét, elhívott még egyszer. És végre újra randiztam! … Ahol a válás valaminek a vége, ott a randizás az új kezdet.”

Ahogy az élet minden területén, úgy itt is igaz, hogy minden kezdet nehéz. Arra sem emlékszel, hogyan kell randizni? Ne aggódj, ezzel feltehetően mindenki így van egy hosszú házasságot lezáró válás után. Az is lehet, hogy a másik fél is ebben a cipőben jár és jót nevettek majd rajta.

A gondolat is megijeszt, hogy évtizedek után egy másik férfit csókolj meg? Megértjük, de ne hagyd, hogy ez elvegye a kedved a randizástól! Nincs azzal semmi baj, ha az első néhány randin valóban csak ismerkedtek, beszélgettek és nagyokat sétáltok. Ha ezalatt nem érzed úgy, hogy bármi komolyabb lehetne a dologból, ennyinél be is fejezhetitek. Másrészről, ha őszintén kezded megkedvelni a férfit, úgy félelmeid maguktól elmúlnak.

Ne hajszold a társkeresést, élvezd a randizást!

A randizást ne úgy éld meg, mint a kötelező köröket ahhoz, hogy lehessen egy társad. Nem kell sietned sehova, érezd jól magad! Akkor is, ha egy-egy randid olyan kellemetlen, hogy az már filmbeillő lenne. Inkább nevess rajta! Élvezd újra flörtölést, a gyomrodban levő pillangókat és az “elsőket”.

Végül pedig: ne keresd a tökéletes férfit, de ne is add le az igényeidet! Nem kell csak azért megalkudnod, hogy legyen melletted valaki. Ha a pasi kedves és jól érzed vele magad, de igazából nem vonzódsz hozzá, ne félj továbbállni! A másik oldalról viszont ne hajszolj álmokat, tökéletes pasi nem létezik.

Az eredeti cikk forrása itt. >>