Randizás válás után: hogyan hangold össze a gyerekekkel?

A randizás válás után odafigyelést kíván
A randizás válás után odafigyelést kíván

Egy válás rengeteg nehézséggel, fájdalommal jár. Azonban nem tart örökké. Eljön az a pont, amikor túllendülünk rajta, és visszatérünk a való életbe, ahol persze szeretnénk újra párt találni magunknak. A randizás válás után csak idő és akarat kérdése, de hogyan hangold össze a gyerekekkel? Mit mondj nekik, hova mész? Mikor mutasd be a kiszemelted? Íme, hat tipp, hogy a randizás a válás után, gyerekek mellett se legyen lehetetlen!

Fontos az időzítés

Elméletileg senki nem ítél el, ha a randizás válás után azonnal helyet kap az életedben. Gyakorlatban azonban ez sajnos nem feltétlenül van így. Főleg a gyerekeid oldaláról, akik esetleg még mindig abban reménykednek, hogy a szüleik újra összejönnek. A randizás válás után legyen a magánügyed! Nem kell mindenki előtt titkolni, de a gyerekeknek elég akkor elmondani, ha már úgy érzed, készen állnak rá, hogy elfogadják a tényt.

Várj a bemutatással!

Szeretnéd bemutatni családodnak az új partnered? Szuper! Azonban gondold át jól a döntésed! A randizás válás után már nem csak a te, de egész családod életére hatással van. A gyerekeid elkezdhetnek kötődni új párodhoz. Így, ha ti szakítotok, az nekik is fájdalommal és veszteségérzéssel jár.

Beszélj gyerekeiddel a szerelmi életedről!

Persze bizonyos határokon belül. A gyerekeket érdekli a szerelmi életed, tudni akarják, hogyan megy a randizás válás után. Beszélj nekik új partneredről, hogy ne érje őket meglepetés! Kérdezd meg, akarnak-e vele találkozni! Hagyd, hogy kifejezzék érzéseiket a helyzettel kapcsolatban, tudd meg, mérgesek-e vagy izgatottak! És ami a legfontosabb: tudasd velük, hogy partnered nem akarja helyettesíteni az apjukat, hanem egy új plusz az életükben.

Ne mutass be akárkit!

ad

A randizás válás után érzelmi hullámvasút. Ahogy az exférjedet, úgy a következő párodat sem valószínű, hogy első próbálkozásra megtalálod. Így ha izgatott is vagy egy jól sikerült randi után, ne kösd azonnal a gyerekeid orrára! Várd meg, amíg lecsillapodnak, és kitisztulnak az érzéseid! Ne terheld gyermekeidet feleslegesen, csak olyan férfit mutass be, akiben igenis biztos vagy!

Hagyd, hogy gyermekeid önmagukat adják!

Amennyiben gyermekeid félénkek vagy nehezen nyílnak meg, ne várd, hogy új partnered bemutatásakor másképp viselkedjenek! Egy ilyen helyzet megterhelő lehet a számukra, adj nekik időt!

Együtt neveljétek a gyerekeket!

A randizás válás után sok kérdést vet fel. Például, hogy új partnered mennyire szólhat bele a nevelésbe. Amikor már a gyerekek is elfogadták, beszéljétek meg, miben van párodnak döntési joga, és milyen alapelvek mentén nevelitek a gyerekeket!

Érzed jól magad!

A randizás válás után gyerekek nélkül is épp elég feszültséggel jár. Figyelj oda gyerekeidre és tartsd tiszteletben az érzéseiket, de magadról se feledkezz meg! Próbálj meg kikapcsolni kicsit és élvezni a randikat!

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Aranyszabályok, hogy az ismerkedés 50 fölött is sikeres legyen

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>