Pucold ki az internetes társkereső profilod – Ezeket mindenképp töröld!

Internetes társkeresés - Ezeket töröld ki a profilodból!

Te is neten próbálsz ismerkedni több vagy éppen kevesebb sikerrel? Ha utóbbi igaz, akkor érdemes felülvizsgálnod a profilod, lehet, hogy olyan hibákat követsz el, amikre nem is gondolnál. Cikkünkből megtudhatod, hogy mi mindent törölj ki még ma az internetes társkereső profilodból.

Hibák, amiket sokan elkövetnek az internetes társkereső oldalakon

Korábban már összeszedtük a tippeket, amikkel feljavíthatod a Randivonal profilod (vagy bármilyen egyéb társkereső profilod). Ezért most másik oldalról közelítjük meg a dolgot: arra térünk ki, hogy mik azok a gyakran elkövetett hibák, amik miatt előnytelen képet festhetsz magadról.

Válogasd át a képeid

Az 50-es korosztály nem telefonnal a kezében nőtt fel, ezért érthető, hogy nekünk nehezebb feladat jó képeket lőnünk. Tipikus hiba azonban a túlgondolás: profi retus híján sokan filterekkel, különböző effektekkel (magasan kiemelkedik itt a sorból a csillogó, csillámló effekt) próbálják feldobni a képeiket. Ne tedd! Jobb nem lesz tőle a kép, közönséges viszont annál inkább. Maximum annyi filtert alkalmazz hozzá, ami a fényviszonyokat szebbé teszi, esetleg a ruhád vagy szemed színét kiemeli.

Töröld ki a feltűnően szelfi szelfijeidet is. Arra gondolunk itt, amikor annyi közel tartottad a kamerát, hogy csak az arcod látszik, esetleg belelóg a kezed is. Ha segítségre lenne szükséged ezen a téren, olvasd el korábbi cikkünket:

Szelfi készítés 1×1 – Így készülnek rólad előnyös képek

Gondold újra a bemutatkozód

Olvasd át az általad írt bemutatkozó szöveget most olyan szemmel, ahogyan mások teszik: mintha nem ismernéd magad. Ugye, hogy furán hangzik? Kerüld a vicceskedő, cinikus, negatív részeket. Érthető, ha a barátnőiddel nagyokat nevettek azon, hogy “cinizmusból jeles vagy”, de aki nem ismer és elsőként ezt az információt látja rólad, feltehetően nem fog a szívébe zárni.

Cseréld le tehát az összes negatív hangvételű szöveget pozitívra, olyanra, ami alapján te is meg szeretnél ismerni másokat. Fontos ugyanakkor az is, hogy kitűnj a sorból, hiszen feltehetően alig pár másodperc alatt kell megragadnod a többiek figyelmét. Hagyd a kliséket, írj inkább valamit szívből!

Így NE beszélgess másokkal

Az internetes társkeresés világában két nagy szélsőség van. Az egyik oldalon azok az emberek, akik annyira szeretnének jó képet kialakítani magukról, hogy felnagyítják a dolgokat, eltúlozzák előnyeiket – lényegében hazudnak. Ezek úgyis ki fognak derülni és csak kellemetlen lesz, semmi értelme tehát.

A másik oldalon állnak azok, akikről néhány mondat után lerí, hogy el vannak keseredve. Az alapszabály, hogy ne panaszkodj egy társkereső oldalon! A 10. randin már elmesélheted a pasinak, hogy milyen rossz nyomokat hagyott benned az exed, de online inkább csak a pozitív oldalad fedd fel neki.

Az online társkereső oldalak mumusai – Az ilyen pasikat kerüld el

Eredeti cikk forrása: SixtyAndMe

Kiemelt kép forrása:Technology photo created by karlyukav – www.freepik.com