A Projekt 333 legyen az újévi fogadalmad, és tiéd a minimalista gardrób!

A Projekt 333 a ruhák selejtezésével kezdődik
A Projekt 333 a ruhák selejtezésével kezdődik

Eleged van abból, hogy reggelente hosszú percekig csak bámulod a gardróbot, és nem tudod eldönteni, mit vegyél fel? A Projekt 333 megoldást jelenthet a problémádra. A program lényege, hogy 3 hónapon át 33 ruhadarabból öltözködhetsz. Ez elsőre macerásnak tűnhet, pedig éppen terhet vesz le a válladról. Sokat segít, hogy végre a fontos dolgokra koncentrálhass, és közben jól is nézz ki.

A Projekt 333 szabályai

  • Ami beletartozik: 33 ruhadarab, beleértve a kiegészítőket, ékszereket, még a cipőket is.
  • Ami nem tartozik bele: pizsama, fehérneműk, sport ruházat és a jegygyűrű is maradhat.
  • Mikor? Háromhavonta, hiszen alkalmazkodni kell az időjáráshoz, és legyünk őszinték, jól esik a változatosság.
  • Hogyan? Válassz ki 33 ruhadarabot, a többit pedig pakold felcímkézett dobozokba és ragaszd le őket!
  • Még valami: ne felejtsd el, ezekből a ruhákból fogod összeválogatni, hogy három hónapon át miben dolgozol, szórakozol és pihensz. Ha valamelyik tönkremegy, cseréld ki nyugodtan! A Projekt 333 lényege, hogy megkönnyítse az életed, nem az, hogy sanyargasd magad.

Söpörd ki a gardróbot!

Ahhoz, hogy hozzáfoghass a Projekt 333 megvalósításához, szükséged lesz egy alapos gardrób kisöprésre. Címkézd fel kedvenc ruháidat, és szabadulj meg azoktól a göncöktől, amelyekhez évek óta hozzá sem nyúltál! A kiegészítőkkel is okosan kell sakkoznod. Felesleges ezer napszemüveget tartogatnod a fiókban, egy szép darab felér tíz bóvlival. A minőség igenis üti a mennyiséget.

Okosan válogass!

Amikor megszabadultál a selejttől, jöhet a a program csúcspontja, a kedvenc 33 ruha kiválasztása. Ahhoz, hogy a Projekt 333 kivitelezhető legyen, néhány szempontot figyelembe kell venned. Amellett, hogy szeresd a kiválogatott ruhákat, nem árt, ha az évszaknak is megfelelnek. Ahhoz pedig, hogy kevésből is sokat hozhass ki, fontos, hogy passzoljanak egymáshoz a darabok. Egy fekete blézer például tökéletes farmerral az irodába, szoknyával pedig az operából sem fognak kinézni.

Több időd marad a lényegre

A Projekt 333 segít, hogy ruhatárad letisztultabb, mégis csinos és kényelmes legyen. A legnagyobb előnye azonban, hogy végre megszabadulhatsz az öltözködés okozta stressztől, és több időd marad arra, ami igazán lényeges.

A minimalista életmód ezzel még közelebb kerülhet

Lényegében a Projekt 333 a minimalista életmód irányába mutat, amelyről már mi is írtunk egy korábbi cikkünkben. Ha tetszett a fenti ötlet, folytasd néhány további tudnivalóval!

7 egyszerű lépés a minimalista életmód felé

(D.R.)

A cikk forrása itt >>