Pozitív gondolatok, amikkel csökkentheted az otthonlét miatti stresszt

Pozitív gondolatok stressz ellen

Mindig arra vágytál, hogy végre több időt tölthess otthon, most viszont egyre kevésbé bírod a falakat? Bizony, a bezártság lelkileg sokkal megterhelőbb, mint gondolnánk. De ha a körülményeken nem is tudsz változtatni, azon igen, hogy hogyan állsz hozzá. Pozitív gondolatok segítségével legyőzheted az otthonlét okozta stresszt és szorongást!

Vond ki magad!

Fontos, hogy képben legyél a történésekkel és kövesd a híreket, de ne vidd túlzásba! Nehéz időszakban néha érdemes kikapcsolnod minden információforrást, mert akarva, akaratlanul is mindenhonnan csak a negatívum özönlik feléd. Miután a napi szükséges információt megszerezted, kerüld a híroldalakat és a közösségi médiát! Helyette keress olyan dolgokat, amiktől jobban érzed magad: egy jó könyvet, egy szórakoztató sorozatot vagy épp kiskutyás/kismacskás képeket. Hamar észreveszed, hogy a közérzeted is javul, és nem érzed úgy, hogy a világ kizárólag szomorúságból áll.

Nevess!

Próbálj mindig vidám tevékenységeket keresni. Ha filmet keresel estére, részesítsd előnyben a vígjátékokat a drámákkal szemben. Ha új könyv után nézel, keress egy szórakoztató regényt egy tragédiákkal teli történet helyett. Amíg a humorod megvan, nincs ok az aggodalomra!

Kötődj!

Bár sokan vagyunk most távol szeretteinktől – akár családunktól, akár barátainktól – ez nem jelenti, hogy ne lehetnénk együtt. Rendszeresítsétek a telefonokat, videochateket, beszéljetek minél többet! Fontos, hogy érezd, hogy nem vagy egyedül. Ha fizikailag nem is, de lélekben ugyanúgy melletted állnak szeretteid, mint mindig.

Relaxálj, meditálj!

ad

Minden nap szánj rá egy kis időt, hogy kikapcsold az elméd. Ha hiszel a meditációban, vagy legalábbis kipróbálnád, nincs is jobb alkalom! Az interneten számos ingyenes vezetett meditációt találsz. Ha kezdetben nem is érzed magad képesnek rá, akkor se add fel! Ez is gyakorlás kérdése, kitartással és napi 5-10 perc ráfordítással hamar belejöhetsz.

Ha viszont úgy gondolod, hogy a meditáció nem neked való, találj más megoldást a relaxálásra. Vegyél egy forró fürdőt, tegyél fel egy arcpakolást vagy csak hallgass zenét, miközben semmit nem csinálsz. Ahogy a tested, úgy lelked és elméd is megérdemli a pihenést.

Nézd a jó oldalát!

Bár most még sokkal erősebben érezzük a félelmet és az aggodalmat, ahogy mindennek, még egy világméretű járványnak is vannak pozitív hatásai. Megtanulunk felelősségteljesebben és egészségebben élni, megtanuljuk értékelni mások munkáját. Leckét kapunk az összetartás fontosságából, melyet reméljük, soha nem is feledünk.

Másrészről pedig bolygónk kicsit fellélegezhet. A légszennyezettség csökkenése, az óceánok tisztulása már most jól látszik. Így bár az emberiség most szenvedi meg ennek az árát, az elmúlt évtizedek környezetromboló hatásai talán kicsit enyhülhetnek.

Higgy a pozitív gondolatok erejében!

Fenti tanácsaink mellett van egy örök igazságunk is. Mindig gondolj arra, hogy ennek is vége lesz. Nehéz időszakon megyünk át, de amikor sikerül győzni, minden apróságot jobban tudsz majd értékelni, mint előtte.

Kiemelt kép forrása itt. >>

A pozitív pszichológia segít, hogy teljes, boldog életed legyen