Pénztárcabarát programok a hétvégére, ha kimozdulnál

Programok a hétvégére gyerekkel vagy akár egyedül

Idén van olyan szerencsénk, hogy négynapos hosszú hétvégét kaptunk Augusztus 20-ával, érdemes kihasználni. De merre indulj, ha nem szeretnél vagyonokat költeni? Vannak ám szuper pénztárcabarát programok a hétvégére, mutatunk is néhányat!

Attól még, hogy idén elmarad a tűzijáték és az állami programok, a hosszú hétvége sok izgalmas lehetőséggel vár. Idén is lesz például Mesterségek Ünnepe, de nekünk nagy kedvencünk a Margit-szigeti zenélő szökőkút is, ami a napokban újraindul. Utóbbi esetben a zenélő látványosság után még órákat csavaroghatsz a gyönyörűen felújított szigeten, megnézheted az ott rejtőző állatkertet vagy beülhetsz valahova egy finom limonádéra is.

De a vidéki városokban is rengeteg programot találtok a hétvége folyamán, amit akár egybe is köthettek városnézéssel:

Szabadulj ki a természetbe!

Elképzelni sem tudunk jobb ingyenes programot a hétvégére, mint a kirándulás. Magyarország pedig bővelkedik a szebbnél-szebb kirándulóhelyekben akár csak egy kellemes sétára vágysz, akár valódi túrát céloznál meg. Két lábon, négy kerékkel vagy négy lábúval egyaránt útnak indulhatsz, ötleteket is adunk.

Kiránduló helyek Budapest környékén a nyári délutánokra

A cikkben található kirándulóhelyek főként gyaloglásra lettek tervezve. De ha inkább biciklis programot keresel, akkor is vannak ajánlataink:

Szórakozz két keréken! Biciklis útvonalak a hétvégékre

Gyerekek számára is élvezhető programok a hétvégére

Ha gyerekekkel vagy unokákkal keresel programot, a két örökké nyerő ötletünk a strand és az állatkert. A főváros közelében élőknek az első gondolatuk ilyenkor rögtön a Fővárosi Állat-és Növénykert, pedig vidékre is érdemes ellátogatni: a Veszprémi, illetve a Nyíregyházi Állatkertet is biztosan nagyon fogják élvezni a gyerkőcök. Nem is beszélve a Szadán található Szafariparkról, ahol több mint 100 állatot tekinthettek meg az autóból, mintha csak egy igazi Szafari túrán lennétek.

Másik nagy kedvencünk a siófoki Bella Állatpark, ahol az állatsimogató egészen új értelmet nyer. A gyerekek imádni fogják, hogy a tevék, lámák, törpe kecskék és ormányos medvék között sétálhatnak. Ha pedig már úgyis Siófokon vagytok, akár az egész hétvégét eltölthetitek a Balaton partján. A legjobb balatoni szabadstrandok listáját is megtalálod korábbi cikkünkben:

Íme a legjobb balatoni szabadstrandok hétvégére