Párkapcsolati problémák, amik idővel csak rosszabbak lesznek

Párkapcsolati problémák

Nincs tökéletes kapcsolat. A legharmonikusabb pár életében is vannak veszekedések és egyet nem értések, és ez így is van jól. Azonban vannak olyan típusú párkapcsolati problémák, melyek felett nem lehet átsiklani, mert könnyen a kapcsolat rovására is mehetnek. Tipikusan ilyenek a következőek, melyek idővel könnyen a párkapcsolat végét jelenthetik.

Ha nincs bennetek semmi közös

Mondják, hogy az ellentétek kiegészítik egymást, de ha nincs bennetek semmi közös, hosszú távon nem számíthattok túl sok jóra.  Ellenkező érdeklődési körökkel és célokkal nem lehet közös jövőt tervezni, hiszen úton útfélen bele fogtok botlani ebbe a problémába. Jobb az elején tisztázni az alapvető fontosságú kérdéseket, mint később rájönni, hogy nem működik a dolog.

Az anyagiakhoz való különböző hozzáállás

Az anyagiakkal kapcsolatos kérdések sokszor veszekedésre adhatnak okot, főként, ha éppen rosszabb időszakban vagytok. Ha különböző módon kezelitek a pénzt és különböző dolgokat tartotok fontosnak a témában, az bizony visszatérő probléma lesz kapcsolatotok során. Persze sok pár van, akik külön kasszán vannak, és így elkerülhetőek az ilyen típusú veszekedések. De akkor is mindig benned lesz a zavaró érzés, ha úgy érzed, hogy párod szórja a pénzt vagy nem veszi figyelembe azt, ami szerinted igazán fontos.

Múltbeli problémák

A párkapcsolati problémák nagy része múltbeli sérelmekből származik. Akár egy előző kapcsolatodból hoztál magaddal valamit, akár a kapcsolat elején megingott bizalmat próbálod újraépíteni, ez bizony nem lesz könnyű. Ha pároddal el tudok jutni arra a szintre, amikor a múltbeli sérelmek elhalványulnak, hosszú és boldog kapcsolat állhat előttetek, ám ez nem mindig sikerül.

Ha nem tudtok beszélgetni egymással

A kommunikáció hiánya minden szempontból komoly problémát jelent. Egyrészt az együtt töltött minőségi idő rovására megy, másrészt pedig kételyeket ébreszt benned. A legboldogabb kapcsolatban is előfordulhatnak kommunikációs problémák, de ezek némi odafigyeléssel legyőzhetőek. Azonban ha nem átmeneti dologról van szó, hanem hosszú távon fennálló problémáról, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami komoly gond van kapcsolatotokban. A mély kapcsolatok alapja a kommunikáció, a hosszú beszélgetések és az őszinteség – ha ez nincs meg, csak idő kérdése, hogy mikor ütközik ki a hiánya.

Bizalmi gondok

A pároddal szembeni bizalmatlanságot sok minden okozhatja. Az is lehet, hogy ő egyáltalán nem adott rá okot, csak múltbeli sérelmek keringenek benned. Ha így áll a helyzet, akkor fontos, hogy tegyél ellene, mert a bizalom hiánya szinte egyenes úton vezet a szakításhoz. Másrészről viszont, ha párod rászolgált a bizalmatlanságodra, de mégis szeretnél vele lenni, úgy közösen kell felépítenetek az elvesztett bizalmat. Ez nem könnyű, hosszú és tudatos munka eredménye.

A párkapcsolati problémák minden párt máshogy érintenek, így nem lehet általános igazságokat megfogalmazni a megoldásukkal kapcsolatban. Te tudod, hogy mire van szükséged és mit vársz párodtól – a legfontosabb, hogy egymást közt is őszintén meg tudjátok beszélni a problémák okát!

Az eredeti cikk forrása elérhető itt >>

Leggyakrabban ezeket a lelki bajokat kezeltettük a 2018-as terápiákon