Párizs, a világ legszexibb városa

Párizs a szex és erotika városa
Párizs a szex és erotika városa

Régóta tudjuk, hogy Párizs a szerelem és az erotika városa, de erről most már papírja is van.  Egy, a Lazeeva app store által készített felmérés szerint – melyben a szexuális kíváncsiságot, nyitottságot, toleranciát és aktivitást mérték –  a Fények városa viszonyult a legpozitívabban a szexualitáshoz. 

A szexuális szokásokat mérték fel

A Lazeeva munkatársai a világ száz városában végeztek kutatást a következő témakörökben: a városban élők szexuális aktivitása, elégedettségük a szexuális életük minőségével, szexuális kellékek használata, lehetőség a védekezésre, szexuális irányultság iránti tolerancia, szexuális tapasztalat, pornó-fogyasztás, nemi egyenlőség a szexualitás terén. A felmérés eredményét ezen kritériumok alapján állapították meg a honlap szerkesztői.

Párizs győzött

Különböző típusú számítások után Párizs végzett az előkelő első helyen, mégpedig a párizsiak magas szexuális étvágya, kalandkereső életmódja, a város erotikus kínálata és a homoszexualitás iránti toleranciája miatt.

Nem meglepő módon a második helyen Rio de Janeirot találjuk, a városlakók erős szexuális étvágya okán. A dobogó harmadik fokán az LGBT (leszbikus, homo-, bi-, transzszexuális) közösség által legtoleránsabb városnak tartott London áll. Los Angeles következik a sorban legfontosabb pornó-fogyasztóként, majd Berlin, ahol úgy tűnik, a párkapcsolati kalandozás még elterjedtebb, mint Párizsban.

A Lazeeva intim kutatásának adatai
A Lazeeva intim kutatásának adatai

Az első tíz helyen még New York, Sao Paulo, Las Vegas, Ibiza és Amszterdam található: összességében öt európai, három amerikai és két brazil város végzett az élen a vizsgált városok között. A már említett dobogós helyezéseken kívül megemlíthetjük még, hogy szexuális aktivitás terén Rio de Janeiro, szexuális elégedettség okán Antwerpen, a védekezés tekintetében pedig a kínai Guangzhou (Canton) városa végzett az élen.

A felmérés utolsó helyén az íroszági Cork városát találjuk. Aki járt már ebben a komor hangulatú ír kisvárosban, nem is nagyon csodálkozik az eredmény láttán. Mi mást javasolhatunk Cork lakóinak: ugorjanak át Párizsba egy kis francia mesterkurzusra!

(M.Z.Zs.)

A cikk forrása itt >>