Ötven felett is szép az élet! Legolvasottabb cikkeink

Ötven éves korban még bőven vannak örömeink
Ötven éves korban még bőven vannak örömeink

Oldalunk kifejezetten ötven felettieknek készült, de tudjuk jól, hogy azért, mert valaki elmúlt ötven éves, érdekelheti minden más is a nagyvilágból, nem csak a korosztályának kérdései. Úgy tűnik azonban, hogy augusztusban éppen azok a cikkeink aratták a legnagyobb sikert, amelyek rólunk, ötven felettiekről szólnak.

5. Szeretnénk karcsúbbak lenni

A hormonális változások, az életmód és vele együtt az étkezési szokásaink változása hatással van a testünkre. Sokan súlyfelesleggel küzdenek, amit ebben a korban sokkal nehezebb eltüntetni, pontosan a megváltozott sejtbiológiai folyamatok miatt. Lustábbak is vagyunk, kicsit fájdogál itt-ott, egy szó mint száz, szükség van igazi elhatározásra a változáshoz. De ha már megvan a szándékunk a változásra, jó úton haladunk. Az alábbi cikkben azoknak nyújtunk segítséget, akik már felismerték és tenni is szeretnének a fölösleges kilók eltüntetéséért.

Hogyan lehet sikeresen fogyni 50 felett?

4. Miért teszi, aki elhanyagolja magát?

Arra, hogy bárki elhanyagolja a külsejét, sokféle oka lehet. A hétköznapi robot, a reménytelenség és kilátástalanság, de az egyszerű igénytelenség is előfordulhat. Tudnunk kell, hogy elsősorban a környezetünk veszi ezt először észre, de végső soron mi magunk vagyunk ennek az elszenvedői. Ha magunknak nem adjuk meg a tiszteletet, hogy ápolt külsővel éljünk, hogyan várjuk el másoktól, hogy tiszteljen minket. Önmagunk elhanyagolása önbizalomhiányt eredményez, ami aztán dominóként tarolja le az önbecsülésünket, emberi kapcsolatainkat és szinte mindent az életünkben. Ezért is fontos, hogy 50 felett is tegyünk meg mindent a külsőnkért, amit csak tudunk!

Miért hanyagoljuk el a külsőnket 50 fölött?

3. Nőnek születtünk, ötven felett is nők maradunk

Ha nőnek születtünk, akkor életünk végéig azok maradunk. Lehet, hogy arcunk vonásai idővel kicsit férfiasabbak lesznek, kezünk durvább és erősebb a fizikai munkától, lehet, hogy már nem tudunk gyereket szülni, de attól még örökre nők maradunk! Éljünk is úgy, és ne törődjünk azzal, hogy eddig hányszor repültük körbe a Napot, vagyis hány évesek vagyunk!

50 fölött sem szűnünk meg nőnek lenni

2. Mert szeretünk ötven évesen élni

Vannak, akik nem így gondolják, mi viszont hisszük, hogy ötven felett is csodás az élet. Sok mindennel meg kell alkudnunk, ugyanakkor valamivel már nem szükséges. Vegyük sorra a korunk mellett és ellen szóló érveket, meglátjuk, a mérleg nyelve úgyis a pozitívumok felé billen. Vagy ha nem, akkor tegyünk róla!

Miért jó 50 évesnek lenni?

1. A divat nem csak a fiataloké

Augusztusban sokat foglalkoztunk kifejezetten az ötven évesnél idősebb nők divatjával. Arról is írtunk, hogy néhány vállalkozó kortársunk egyenesen forradalmat hirdetett a kozmetikai cégek ellen, amelyek még az idősebb nőknek készült termékeket is fiatalokkal reklámozzák. Mintha ez a generáció nem is létezne a szépség és a divat világában. Talán ezért is lett augusztusban a legolvasottabb cikkünk egy divatról szóló összeállítás. Reméljük, sokan merítenek ötletet belőle!

Még hogy nincs divat 50 fölött? Mutatunk néhány látványos szettet!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>