Otthoni trükkök, amelyek a hideg időben hasznodra válhatnak

A hideg elleni küzdelemben akadnak azért ügyes megoldások
A hideg elleni küzdelemben akadnak azért ügyes megoldások

Mire beköszönt az igazi, kemény tél, érdemes felkészülnünk, hogyan küzdhetünk ellene. A fagyos időjárás ugyanis nemcsak szervezetünkre, de otthonunkra, ruháinkra és az autónkra is komoly hatással bír. Éppen ezért fontos felvenni a kesztyűt a hideg ellen, még mielőtt nem kívánt, vagy éppen veszélyes helyzetekben találnánk magunkat. A következő tippek és trükkök segítenek, hogy melegben és biztonságban élvezhessük a tél szépségeit.

Házi fagyálló

Készítsük el házilag a tökéletes fagyállót! Két liter alkohol, egy pohár víz és egy teáskanál mosogatószer keveréke könnyen elbánik a jeges felületekkel. Legyen az lépcső vagy ablak, házi fagyállónk felolvasztja a jeges felületeket, és megvédi őket a hideg ellen.

Lelapult haj

Télen a sapka viselése elengedhetetlen része a hideg ellen folytatott harcnak. Segít felmelegíteni a fejünket és megtartani testhőnk jelentős százalékát. Ugyanakkor búcsút inthetünk szépen beállított frizuránknak. Hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, íme, egy egyszerű trükk. Csak fújj egy kis száraz sampont a hajtövekre, miután megszabadultál a sapkától! Ettől hajunk rögtön visszanyeri eredeti tartását.

Csúszásgátló cipő

Életmentő csavarok a cipőtalpban (forrás: http://boredomtherapy.com)
Életmentő csavarok a cipőtalpban (forrás: http://boredomtherapy.com)

Télen a legveszélyesebb helyzeteket a jeges utak okozzák. Elesni rajtuk pedig nem csak kínos, de igen fájdalmas is lehet. A következő trükk bár a hideg ellen nem véd meg, de néhány lila foltot remélhetőleg megspórol nekünk.  A cipő talpába szúrt csavarok ugyanis csúszásgátlóként működnek, így csökkentve az orra bukás esélyét.

Maradjon újszerű a kedvenc, kötött pulcsi!

Hogy megvédjük magunkat a hideg ellen, szeretünk vastag, kötött pulóverekbe bújni. Azonban a gyakran hordott ruhadarab anyaga a viselés és az időjárás hatására összezsugorodik, a vékony szálak egy rétegben felgyülemlenek a felszínen. Egy borotva segítségével azonban könnyen megszabadulhatunk a bolyhoktól. Csak fuss át vele finoman a pulóver felszínén, és szebb lesz, mint újkorában!

Meleg-mentés

A radiátor által kibocsátott hő egy nagy része elnyelődik a mögötte álló falban. Szerencsére tehetünk a hideg ellen, és megmenthetjük a meleg egészét a következő trükkel. Helyezzünk alufóliát a radiátor és a mögötte lévő fal közé! Így az alufólia hőtükörként visszaveri a meleget a szobába, ahelyett, hogy az utcát fűtenénk.

Csizma dilemma

A legtöbb, amit a hideg ellen tehetünk, ha megfelelően védekezünk ellene. Réteges öltözködés, vastag kabát, meleg, hosszú szárú csizma. A csizma azonban ápolást és karbantartást igényel, különben elveszti vízálló képességét és tartását. Tehát a rendszeres boxolás mellett legyen gondunk a tárolásra is. A hosszú szárú csizma ugyanis legörbül, ha nincs, ami kitámassza, és elveszíti tartását. Így amikor hazaérve lehúzzuk, és nincs kifejezetten erre a célra szolgáló sámfánk, tegyünk a csizmába egy erre rendszeresített, hosszú nyakú üveget! A csizma szára ettől állva marad, és ugyanolyan kifogástalan lesz, mint a szezon elején.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Indul a szezon: léteznek kifejezetten téli betegségek?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>