Otthoni programok pároknak, ami összehoz titeket a bezártság idején

Otthoni programok pároknak

Az együttélés önmagában is nehéz tud lenni, rengeteg kompromisszumot igényel. De ha éjjel-nappal össze vagytok zárva (például mert mindketten home office-ban dolgoztok) és főként, ha esténként nem is mehettek sehova, tovább nőhet a feszültség. Segítünk, hogy a bezártság ne a kapcsolat mélypontját, hanem a fejlődését jelentse. Íme a legjobb otthoni programok pároknak, amikkel erősebbé tehetitek kapcsolatotokat.

A hangsúly a minőségi időtöltésen van. Ha csak léteztek egymás mellett, ki-ki a maga dolgával törődve, egy idő után feltehetően minden aprósággal egymás agyára mentek. Ehelyett inkább alakítsatok ki egy egyfajta menetrendet, amiben helyet hagytok az énidőnek és a közös időtöltésnek is.

Mik lehetnek az ideális otthoni programok pároknak?

Tavasszal már írtunk néhány ötletet, hogy miként tölthetitek kapcsolatotok számára is hasznosan a karantént.

Közös programok pároknak, hogy ne menjetek egymás agyára

Cikkünk írásakor azonban az időjárás megengedte a kinti időtöltést. A mostani hidegben nem csodáljuk, ha nincs kedvetek kidugni az orrotokat a kertbe. Itt van viszont az adventi készülődés ideje, csinálhatjátok ezt is együtt!

Ha párod élvezi a kreatívkodást, nekiállhattok közösen adventi díszeket készíteni otthonra. (nem kell feltétlen papírhajtogatásra és csillámló díszekre gondolnod, barkácsolhattok is.) Nem baj, ha nem lesznek mesterművek, a lényeg hogy együtt csináljátok őket. Ugyanígy tesztelhetitek előre a karácsonyi recepteket is, főként a süteményeket. Ha párod egyébként nem is nagy konyhatündér, egy mennyei süti ígéretével biztosan be tudod csábítani a konyhába.

Az elkészült finomságokat pedig elfogyaszthatjátok közösen egy jó film mellett. Tudtad, hogy több kutatás is kimutatta, hogy a közös filmnézés, majd a filmek kibeszélése erősíti a kapcsolatot?

Élvezzétek a kultúrát otthonról!

Alig várjátok, hogy ismét mehessetek színházba, kiállításra vagy egy közös utazásra? Fedezzétek fel a világ kulturális értékeit a kanapéról! Korábbi cikkünkben összeszedtünk néhány online megoldást, amivel lényegében otthonról járhatjátok be a világot:

Utazás online – járd be a világot és szórakozz otthonról!

Mozogjatok együtt

Tudjuk, hogy szinte minden problémára a mozgást hozzuk fel megoldásként – de nem is véletlenül! Remek otthoni programok pároknak, ha együtt álltok neki valamilyen testmozgásnak. Ha csak szórakozni vágytok, feltehetitek régi kedvenc albumotokat, hogy a nappaliban táncoljatok.

De akár belekezdhettek közösen az edzésbe is – például, ha le akarjátok dolgozni a fent említett sütiket. Nem is gondolnád, hogy mekkora móka a közös edzés!

44 BODYWEIGHT COUPLE’S EXERCISES

Watch and share Bodyweight Exercise GIFs and Partner Exercises GIFs on Gfycat

44 BODYWEIGHT COUPLE’S EXERCISES

Watch and share Bodyweight Exercise GIFs and Partner Exercises GIFs on Gfycat

44 BODYWEIGHT COUPLE’S EXERCISES

Watch and share Bodyweight Exercise GIFs and Partner Exercises GIFs on Gfycat

44 BODYWEIGHT COUPLE’S EXERCISES

Watch and share Bodyweight Exercise GIFs and Partner Exercises GIFs on Gfycat

Benne van a pakliban, hogy többet fogtok nevetni, mint hatékonyan edzeni. De ez így lesz tökéletes!

Kiemelt kép forrása: Heart photo created by freepik – www.freepik.com