Otthoni edzés 50 felett? Több okunk is van, hogy még ma elkezdd!

Így lehet az otthoni edzés 50 felett is hatékony és kényelmes!

Fiatalságunk megőrzésének titka leegyszerűsítve két pilléren nyugszik: az egészséges életmódon és a rendszeres testmozgáson. Utóbbival szemben legtöbben rögtön a drága személyi edzőkre és a napi rendbe alig beilleszthető csoportos órákra gondolnak. Pedig nem kell feltétlenül terembe járnod ahhoz, hogy hatékonyan tudj sportolni. Az otthoni edzés 50 felett is opció, akkor is, ha kezdő vagy!

Hogyan kezdj neki?

Találj egy mozgásformát, amit szívesen végzel! Nincs értelme, hogy magadra erőltess valamilyen sportot, amit nap mint nap szenvedésként élsz meg. Keress olyat, amibe tényleg bele tudsz szeretni. Lehet az bármi a kocogástól a jógán át a saját testsúlyos vagy súlyzós edzésekig. Bizony, az erősítő edzés éppúgy remek választás 50 felett, mint a fiatalok számára. Sőt, még súlyzókat sem kell rögtön vásárolnod, kezdetben tökéletesen helyettesítheted őket vízzel feltöltött flakonokkal, könyvekkel vagy egyéb otthon megtalálható eszközökkel. Lesd el tippjeinket korábbi cikkünkből:

Az otthoni edzés ingyen is lehet hatékony

Találj segítséget! Az, hogy otthon sportolsz, nem jelenti, hogy egyedül tennéd. Az interneten számtalan ingyenes videót találsz, melyeket követve teljes edzéstervet kapsz, sőt! Az edzőtermi bérletek töredékéért letölthetsz applikációkat is, amikkel teljes mértékben az igényeidre személyre szabva kapsz napi edzéstervet. A profik által készített videókkal hatékonyabban és biztonságosabban tudsz edzeni, mintha fejből próbálnál gyakorlatokat kreálni. Ezek ráadásul a motivációd fenntartásában is segítenek, hiszen adnak egy menetrendet, amit követhetsz.

Miért lehet jobb is az otthoni edzés 50 felett, mint az edzőtermek?

Egyrészt nyilvánvalóan költséghatékonyabb, ha nem kell bérleteket venned, maximum egy-két kiegészítőt szerzel be magadnak. Másrészt önbizalmad is könnyebben pumpálhatod, ha saját fejlődésedre koncentrálsz ahelyett, hogy a kidolgozott testű, fiatal lányokat figyeld a teremben.

Otthon a saját tempódban és a saját idődben edzhetsz. Bármikor megállhatsz egy pillanatra pihenni anélkül, hogy kellemetlenül éreznéd magad. Nem kell úgy igazítanod a napjaid, hogy 5-re mindenképp odaérj órára, akár reggel vagy este 8-kor is nekikezdhetsz az aznapi mozgásnak.

Illeszd be a mindennapjaidba a sportot!

A legfontosabb szabály, hogy napi 20 perc mozgás is többet ér, mint heti egyszer másfél óra. Próbáld rendszeresíteni, és napi szinten beiktatni a menetrendbe (természetesen tarthatsz pihenőnapokat is). Sokkal hatékonyabb lesz így az edzésed, mintha heti egyszer túlhajszolod magad, amit aztán napokig nem pihensz ki. A fő a mértékletesség és az élvezet!

Kövesd a fejlődésed!

Akár kilóktól szeretnél megszabadulni, akár centikben szeretnél vékonyabb lenni vagy csak tónusosabb testre vágysz, vezess naplót róla! Ezzel önmagad is remekül motiválhatod, hogy kitartóan haladj céljaid felé.

Az eredmény pedig nem csak kívül fog látszani rajtad! A rendszeres testmozgás segít leküzdened a mindennapi stresszt, feltölt önbizalommal és energiával, ráadásul közérzeted is sokkal jobb lesz. Kezdj neki még ma és élvezz egy jobb, egészségesebb életet!