Öt utazós app, ami megkönnyíti a nyaralásod

Több hasznos, utazós app is rendelkezésünkre áll
Több hasznos, utazós app is rendelkezésünkre áll

Idegenben lenni nagy kihívás. Nem ismerjük a terepet, eltévedünk, kommunikációs akadályokba ütközünk. Szerencsére a technológia itt van, hogy segítsen! Összegyűjtöttük, melyik az az 5 utazós app, ami mindenképpen megkönnyíti a legközelebbi kiruccanásunkat! Teszteld le őket, és oszd meg velünk, szerinted melyik utazós alkalmazás a leghasznosabb!

Packpoint

A Packpoint egy olyan utazós app, aminek már indulás előtt nagy hasznát veheted. Regisztráció közben meg kell adnod a nemed, az utazás célját és helyét, valamint hogy mikor mész pontosan. Ezek alapján a Packpoint segít összeállítani egy listát, nehogy otthon felejts valamit. Figyelembe veszi az időjárást és azt is, hogy munkaügyben utazol-e vagy csak pihenni. Így emlékeztet, ha elkélne az esőkabát, és a telefontöltőt sem fogod otthon hagyni.

Rome2rio

Ez az az utazós app, amit kötelező letöltened, ha nem csak egy helyben tartózkodsz a vakációd alatt. Legyen a célpontod egy város vagy látványosság, az alkalmazás megmondja, hogyan és mennyiért jutsz el A-ból B-be.

XE Currency

Euro, horvát kuna vagy lengyel zlotyi. Esetleg ausztrál dollár vagy maláj ringgit. Amennyiben tudni akarod, melyik valután mennyit ér a pénzed, töltsd le az XE currency utazós appot! Így mindig a legfrissebb árfolyamokon számolhatsz, és könnyen eldöntheted, korrekt áron váltana-e a pénzváltó, amit kinéztél.

Uber

Bár itthon nem működik, sok országban nagy hasznát veheted. Csak add meg, hova akarsz menni, és az utazós app rögtön jelzi, mikor érkezik meg a fuvar, és milyen árakra számíthatsz. Általában olcsóbb, mint a taxi, sőt biztonságosabb is. Minden út rögzítve van az alkalmazásban, elégedettséged pedig a fuvar végeztével jelezheted.

TripAdvisor

A TripAdvisor szinte minden, az utazás során felmerülő kérdésre választ ad. Rangsorolja a legérdekesebb látnivalókat, kirándulási lehetőségeket ajánl fel. Ugyanakkor azt is segít eldönteni, hogy mit és hol együnk.

Csak be kell állítani, mire vágyunk, és már ki is dobja a környékünkön található éttermeket, árkategóriánként és a visszajelzések alapján sorba állítva. Az utazós app ugyanakkor a szállásfoglalásban és repülőjegy keresésben is hasznunkra válhat. A TripAdvisor tehát átfogó segítséget nyújt a nyaralás minden fontos kérdésében.

Dávid Rebeka

Ezért veszélyes fényképeket posztolni utazás közben

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>