Öt megfizethető úti cél, ahol a nyaralás télen is lehetséges

Gambia egyre népszerűbb
Gambia egyre népszerűbb

Elmúltak az ünnepek, a fények és a meghittség helyét átvették a sötét, hideg napok. Hogy átvészeljük a tavaszig tartó időszakot, érdemes melegebb éghajlatra menekülni. A nyaralás télen ugyanis feltölt D-vitaminnal, valamint izgalmas, új élményekkel. Szerencsére, mivel szezonon kívüli időszakról beszélünk, még az árak is kedvezőbbek. Íme, öt úti cél, ahol a nyaralás télen olcsóbb, mint hinnénk!

Zöld-foki szigetek

A Zöld-foki Köztársaság Afrika nyugati partján terül el, tíz különálló, vulkáni szigeten. A nyaralás télen nem is lehetne egyszerűbb, hiszen a hőmérséklet ilyenkor is huszonhat fok körül mozog. A helyi portugál-kreol-afrikai vendégszeretet pedig csak tovább melengeti a szívünket. A szigeteken lehetőségünk van kirándulni a hegyekben, vagy éppen élvezni a homokos tengerpartokat. Amikor pedig leszáll az est, számtalan bár és klub biztosít betekintést a helyi éjszakai életbe.

Gambia

Látkép Gambia fővárosáról
Látkép Gambia fővárosáról

Bár Gambia Afrika legkisebb országa, mégis szebbnél szebb tengerpartokban bővelkedik. A harminc fok körüli hőmérséklet és a száraz évszak egyszerre biztosítja, hogy Gambiában a nyaralás télen semmiképp sem rossz ötlet. Bakau, Fajara és Kotu a leghíresebb üdülő övezetek, ha strandolásra vágyunk. Amennyiben viszont megcsodálnánk az állatvilágot, érdemes keletebbre venni az irányt. Az ország szívében ugyanis vízilovak, lamantinok és majmok élnek, természetes környezetükben.

Dubai

Dubai rendkívül gyorsan fejlődik
Dubai rendkívül gyorsan fejlődik

Dubai a luxusról és csillogásról híresült el, pedig mást is tartogat, mint hatalmas bevásárlóközpontokat és felhőkarcolókat. Itt a nyaralás télen ugyanis huszonöt fok körüli átlag-hőmérsékletben élvezhető, a Jumireah tengerparton. Ezen kívül sivatagi szafarin is részt vehetünk, ami során tevehátról nyerünk rálátást a modern városra. Dubaiba olcsón találhatunk repülőjegyeket, sőt szállást is, az étkezésnek és italozásnak azonban gyakran borsos ára van.

Omán

Az Egyesült Arab Emírségekhez hasonlóan, a nyaralás télen Ománban is garantáltan jó idővel kecsegtet. Ezen kívül azonban nem sok közös található a két országban. Omán ugyanis inkább a kalandokra vágyó utazókat csábítja, akik szívesen megismernék az ország gazdag, kulturális örökségét és változatos tájait. Az ország legmagasabb pontja, a Dzsebel-es-Sam megér egy túrát, ugyanakkor a sivatagi szafari is kihagyhatatlan. Azonban Omán akkor is remek úti cél, ha szívesen eltöltenénk pár napot a tengerparton is.

Mexikó

Mexikó is közkedvelt, téli célpont
Mexikó is közkedvelt, téli célpont

Mexikót is ezekben a hónapokban éri el a tél, a hőmérséklet azonban így sem nagyon csökken huszonöt fok alá. Az árak ugyanakkor jelentősen zuhannak, tehát a téli nyaralás akár Mexikó csalogató tengerpartjain is kivitelezhető.

(D.R.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

A télből nyárba utazás felér egy terápiával, te próbáltad már?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>