Öt fontos szabály, amelyet fiainknak meg kell tanítanunk

Néhány általános szabály fiaink jövőjét is meghatározza
Néhány általános szabály fiaink jövőjét is meghatározza

Ralph Waldo Emerson mondta egyszer, hogy egy férfi olyan, amilyenné édesanyja nevelte.  Nagy igazság ez, hiszen egy anya meghatározó szerepet játszik fia életében. Íme, az öt legfontosabb szabály, melyeket meg kell tanítanunk fiainknak.

1. Tiszteld a nőket!

Téged is egy nő szült, ezt sohase feledd! Minden lányt úgy kell kezelned, ahogyan velem is bánnál. Mindig légy tisztelettudó, udvarias és figyelmes. Ne nézd le a nőket, és egy életre verd ki a fejedből, hogy ők a „gyengébbik nem” képviselői!

2. Ne üldözd az anyagi javakat!

A stabil anyagi háttér nyilván nem hátrány, sőt. De fontos, hogy tudd, az igazán értékes dolgok nem vásárolhatók meg pénzért. Ne hajkurászd az anyagi javakat folyton, figyelj oda a magánéletedre is! A barátságok, a szerelem és a család fontosabb, mint akármilyen banki kimutatás.

3. Légy hűséges!

Akármerre mész, csábítással mindig találkozol majd útközben. Ne feledd, a hűség nem egy érzés, hanem egy döntés! Ha a csábítás kopogtat az ajtón, csak rajtad múlik, hogy beengeded-e. Ne feledkezz meg arról, akinek hűséget fogadtál, nem éri meg feláldozni egy igazi társat! A hűség egy életen át tartó nemet mondás, de hidd el, jobban megéri egy őszinte párkapcsolat, mint egy alkalmi légyott.

4. Dolgozz!

Semmi sem hullik ingyen az ölünkbe, legyen szó akár emberi kapcsolatokról, akár pénzről. Ne várj a sült galambra, és ne bízd a szerencsére a jövődet! Hidd el, minden, amiért teszel, meghozza a gyümölcsét.

5. Mondj nemet a drogokra!

Hidd el, nem attól leszel menő gyerek, hogy veszélybe sodrod az életedet. Minden drog, sőt, a cigaretta is egy életre függőséget okozhat. Semmi értelme megkockáztatnod a stabil, függőségektől mentes lelkiállapotodat.

Néhány egyéb hasznos tanács

  • Az első randevún mindig hívd meg a lányt!
  • Sohase hagyj egy lányt az éjszaka közepén egyedül hazamenni! Amikor csak teheted, kísérd haza őket!
  • Hajtsd le magad után a WC-ülőkét!
  • Ne keresd a bajt, és ne gondold, hogy profi ökölvívó vagy! Nem szégyen elfutni és óvni a testi épségedet.
  • Kerüld azokat a lányokat, akik csak a pénztárcádra hajtanak!
  • Ne nézd a nőket takarítónak, ha valamit te magad is elpakolhatsz, tégy úgy!
  • Soha ne vezess ittasan, és ne is ülj be senki mellé, aki fogyasztott alkoholt! Gyakran csak pár másodpercen múlik a baj.
  • És semmilyen korban sem ciki hozzám fordulnod, ne feledd, az édesanyád mindig itt lesz neked!

Mihályi Fruzsina

Fontos szabályok, melyeket lányainknak is meg kell tanítanunk

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>