Ősz frizura 50 felett – világszerte hódít az új trend!

Hódít az ősz frizura 50 felett

A világon egyre több helyen hódít az ősz haj. Ennek hátterében az az egészen egyszerű ok húzódik, hogy a nők nem jutnak el a fodrászhoz, idővel pedig a festett haj lenő. Bár itthon mi ennél könnyebb helyzetben vagyunk, hiszen a fodrász látogatása megengedett, de biztosan köztetek is sokan vannak, akik inkább kihagyták a mostani alkalmakat. És miért is lenne baj, ha végre felvállalod, hogy őszül a hajad? Fogadd el inkább, hogy az ősz frizura 50 felett az új trend!

Miért takargatnád ősz hajad?

Rengeteg nő rejti el rendszeres festéssel őszülő tincseit annak ellenére, hogy ez az élet természetes velejárója. Másrészről viszont paradox módon az elmúlt évben a fiatalok körében trend lett az ősz hatásúra festett haj. Ez a kettőség elgondolkodtató: miért szégyellnél valamit, aminek elérésére a fiatalabb korosztály külön időt, energiát és pénzt áldoz?

És ekkor rá kell jönnöd, hogy a fiatalos frizura 50 felett nem annak színétől függ. Tőled függ! Attól, hogy milyen magabiztosan tudod viselni. Ha tehát elhatároztad, hogy „őszre váltasz”, így tedd:

Az ősz frizura elérése hosszabb folyamat

Ha évek óta kitartóan festeted a hajad, nem olyan egyszerű megszabadulnod a festett színtől. Bízd magad profira! Ha szőkeként vagy világosbarnaként töltöd mindennapjaidat, jó ötlet lehet az egyre világosabb tónusú melír, amíg végül saját ősz hajad marad a festék lenövésével.

Vágasd le!

Ez egy rendkívül egyszerű módszere annak, hogy hamarabb elérhesd az áhított ősz frizurát. Arról nem is beszélve, hogy a rövidebb frizura 50 felett tuti befutó, főként ha vékonyszálú hajad van. Könnyebb kezelni, dúsabb hatású és fiatalít. A mostanában szintén hódító bob fazonnal például nem lőhetsz mellé!

Kép forrása: https://www.short-hairstyless.com/

Ügyelj a sminkedre!

Az ősz frizura mellett a sminknek fontos szerepe van, hiszen ez fog színt vinni arcodra. Erre különösen akkor kell ügyelned, ha világos bőrű vagy. Nem arra gondolunk, hogy viselj sokkal több sminket, mint eddig, csak válaszd meg kicsit másként! Ha eddig nem használtál pirosítót, most ideje kipróbálnod, egy leheletnyi réteg is csodákat művel: üdének, frissnek mutatja az arcod. Viselj bátran piros rúzst is, nagyon jól fog harmonizálni az ősz hajaddal.

Átmeneti vagy tartós trend az ősz frizura 50 felett?

Őszintén reméljük, hogy ha már világszerte egyre több cikket olvasni róla, hogy a fodrásztól való elzártság elhozhatja az ősz frizura virágkorát, meg is történik! Nem csak azért, mert a rendszeres festés a te hajadat is károsítja, de azért is, mert nem szabadna, hogy a világon bárki is azért fesse a haját, mert fél felvállalni ősz tincseit.