Ősszel fordíts nagyobb gondot száraz bőröd kezelésére!

Száraz bőr kezelése ősszel

A hideg évszak beköszöntével egyre fontosabbá válik a bőrápolás, az őszi-téli időszak ugyanis jobban igénybe veszi a bőröd. Biztosan tudhatod, hogy valamin változtatnod kell, ha ilyenkorra már mindennapi problémává válik a száraz bőröd okozta kellemetlen érzés.

Mitől szárad ki a bőröd ősszel?

Ha tipikusan a fűtési szezon beindulásával kezded érezni a bőrszárazság jeleit, joggal gyanakodhatsz rá, hogy száraz otthon a levegő. A lakásban uralkodó alacsony páratartalom ráadásul a légúti betegségeknek is meg tud ágyazni, már csak ezért is ügyelned kell rá.

De a szeles, hűvös őszi időjárás is rádobhat egy lapáttal. A hideg idő és a bőrszárazság sokaknál kéz a kézben járnak. Ennek is vannak persze fokozatai: az esztétikai problémától odáig fajulhat a helyzet, hogy viszkető, égő érzéssel kelsz-fekszel, bőröd pedig kirepedezik. Jobb nem eljutni erre a szintre, és idejében lépni!

Mit tehetsz a száraz bőr ellen?

Hidratálj! Szerezz be kifejezetten száraz bőrre javasolt bőrápolási termékeket – testápolót, kéz-és arckrémet. Ha szívesen használsz természetes alapanyagokból álló termékeket, válaszd például a shea vajat, kókuszolajat vagy aloe verát. Mindhárom szuper természetes hidratáló, sőt, további bőrszépítő hatásokkal is rendelkeznek.

Ne felejtsd el, hogy a száraz bőr hidratálása nem csak kívülről fontos. Ilyenkor is ügyelj rá, hogy az ajánlott napi vízfogyasztást betartsd.

Kerüld a bőrt szárító termékeket! Például az alkoholt. Persze ezt jókor mondjuk, hiszen feltehetően az elmúlt másfél évben te is messze több kézfertőtlenítőt vettél, mint előtte egész életedben. Ezek használatáról biztosan nem akarunk lebeszélni, de ha nagyon száraz tőle a bőröd, érdemes körülnézned alkoholmentes verziók között.

Párásíts otthon! Ha úgy érzed, nagyon száraz lett otthon a levegő, szerezz be egy párásítót. Ma már ráadásul rengeteg aromaterápiás párásító diffúzor közül is válogathatsz, ami otthonod díszeként szolgál és remek illatot is áraszt. Az illóolajokat hatásuk szerint is összeválogathatod alvási nehézségekre, stresszre, stb. Átmenetileg – amíg be nem szerzel jobbat – az is jó megoldás, ha egy kis tálkában vizet teszel a radiátorra.

További egyszerű, de annál hatásosabb tippekért olvasd el korábbi cikkünket is:

Párásítás házilag: módszerek a száraz levegő megszüntetésére

Kiemelt kép forrása:People photo created by wayhomestudio – www.freepik.com