Bizarr diéták a világ körül

Fogyókúra és diéta
Fogyókúra

A fogyókúrázás szinte hobbinak is tekinthető. Nap mint nap találkozunk újabb diétákkal, melyek trendje úgy változik, akárcsak az angliai időjárás. Majdnem mind hallottunk már a citromos víz fogyasztó hatásáról, vagy próbáltunk salátán és gyümölcsökön élni. Talán extrémebb fogyókúrákat is kipróbáltunk, mint például a bébiétel-diétát, vagy a popcorn-diétát. Ha most azt hiszed, az amerikai ötleteknél nincsenek furcsábbak, engedd meg, hogy meggyőzzelek. 

Japán és a levegő

Japánban például hódít a mély lélegzetvétel-diéta. Ryosuke Miki nevéhez köthető a találmány, aki nagy levegőkkel igyekezett könnyíteni hátfájdalmán. Hirtelen azon kapta magát, hogy közel tizenkét kilótól szabadult meg. A napi légzőgyakorlatok talán bután hangozhatnak, de jótékony hatásuk az egészség több területére is kiterjed. Ha súlyt mégse sikerül veszítenünk velük, a stresszkezelésben akkor is előnyünkre válnak.

Kína és a napsütés

Pár ezer kilométerrel odébb jól ismert a kínaiak napevő-diétája, melynek keretein belül napi egy étkezés helyett, körülbelül negyvenöt percig a napba kell bámulnunk. Elvileg a napsugarak csökkentik étvágyunkat, és javítanak alvásminőségünkön. A fogyókúra elmélete szerint testünk napenergiát nyel el, mely a különféle tápanyagokat helyettesítve tölti fel szervezetünket. Logikusnak tűnhet a jelenség, látásunkra való tekintettel azonban talán mégse tanácsos kipróbálni.

Hold és gravitáció

Nem feledkezhetünk meg Madonna és Demi Moore kedvencéről, az úgynevezett vérfarkas diétáról sem. Követői a holdálláshoz igazítják étrendjüket. Középpontjában a gravitáció áll, és a bevitt táplálék mennyisége a holdfázis által kontrollált.

Madzag a hasra

A franciák kis titka egy egyszerű szalagban rejlik. Reggel hasuk köré kötnek egy szalagot, amelyet tökéletesen elfed ruhájuk. A zseniális ötletnek köszönhetően tudatosan irányíthatják minden étkezésüket. Ha túl sokat esznek, a pántlika feszülni kezd, jelezve, hogy túllőttek a célon. A párizsi nők elbűvölő alakját elnézve talán mi is szeretnénk hasznosítani a trükköt.

A kenguru is fogyaszt

A világ másik felére utazva is találkozhatunk furcsa ötletekkel. Az ausztráloktól bizonyára azt várnánk, hogy tisztelik, szeretik nemzeti állataikat. Jogos a kérdés: akkor miért eszik meg őket vacsorára? A „kangatarianism” keretein belül húsként csak kenguruhús fogyasztható, mely fehérjében gazdag, mégis kalóriaszegény táplálék. Könnyű diéta ez a helyieknek, hiszen Ausztráliában minden boltban megtalálható filé, kolbász vagy akár darált hús formájában is.

A bizarr diéták sora végtelen. Ha eleged van az unalmas fogyókúrákból, válassz az extrémebbek gazdag tárházából!

(M.F.)

A cikk forrása itt >>