Optikailag karcsúsító ruhák a nyárra, hogy magabiztos lehess

Optikailag karcsúsító ruhák

Minden nő szeretne karcsúbbnak tűnni kortól és alkattól függetlenül. El is érheted, csak meg kell találnod az alakodnak megfelelő darabokat. Ezek az optikailag karcsúsító ruhák és tippek Neked is segítenek a választásban! Fontos, hogy az öltözködéssel ne csak hibáidat akard elfedni, hanem előnyeid is kiemelni. Nem kell például, hogy bő ruhákban járj, mert a hasadon van néhány plusz kiló, ha egy deréktájon húzott ruhával kihangsúlyozhatod derekad és csipőd is.

Így válassz fehérneműt!

Az üzletek roskadásig tele vannak fűzőkkel és alakformáló fehérneműkkel. Különleges alkalmakra ezek hasznosak lehetnek, de a mindennapokban felejtsd el őket! Válassz inkább egy kényelmes magasderekú bugyit és méretben tökéletesen passzoló, erősebb tartású melltartót.

Milyen nadrágot viselj?

A színek tekintetében általános igazság, hogy a fekete nadrág vékonyabbnak mutatja lábaid, míg a világos színek hangsúlyosabbnak. Remekül játszhatsz ezzel! Ha vastagabb combjaid és széles csipőd van, viselj sötét színű nadrágokat és inkább felsőid legyenek színesek. Másrészt, ha vékony lábad és csípőd van, bátran viselj világosabb, akár mintás nadrágokat.

Ugyanígy trükközhetsz a fazonokkal is. Magasderekú nadrággal karcsúbbnak mutathatod a derekad, ezt mindenképpen megéri kipróbálnod. Ha szeretnéd, hogy vékonyabbnak tűnjön a combod, a testhezálló fazonok helyett válassz inkább egyenes szabást. Viszont ha túlzottan vékonynak érzed a lábaid, a bővebb fazonú, például a boyfriend vagy mom fazont neked találták ki!

Melyek a legjobb optikailag karcsúsító ruhák?

Mindenképpen szerezz be A-vonalú és empire szabású ruhákat, ezek minden alakon remekül állnak. Az enyhén bővülő A-vonal karcsú derekat varázsol neked, míg az empire fazonnal még a deréktájon levő plusz kilókat is eltüntetheted közben.

Vastagabb anyagokat akkor válassz, ha hangsúlyozni szeretnéd egyes testrészeid. Például egy vastag szövetszoknya akkor lesz ideális választás, ha keskenyebb csípőd és vékony derekad van. Ugyanígy a leheletnyi vékony anyagokkal keskenyebbnek mutathatod a csípőd, hiszen a lágyan leomló anyag nem törik meg az alakodon.

A homokóra mintájú ruhák egy időben nagyon divatosak voltak, ma már inkább hanyagold őket. Helyette viszont az elöl hosszában fodros vagy derékrészen húzott ruhák is tökéletesen teljesítik a feladatot, és még az aktuális trendeknek is megfelelnek.

Mi legyen a hosszal? Leginkább a térdig vagy épp csak fölé érő ruhák karcsúsítanak, ezek ugyanis megnyújtják az alakod, miközben hangsúlyozzák a derekad. Viszont ha alacsony vagy, egy hosszú rövid könnyen összenyomhat, ezért inkább kétszer nézd meg a tükörben, mielőtt megveszed! Vékony lábaidat bátran megmutathatod miniszoknyában is, ki mondta, hogy a divat 50 felett csak hosszabb fazonokat jelenthet?

A sikeres megjelenéshez egy egyszerű ruhadarab is elég

Kiemelt kép forrása: Depositphotos