Oprah szerint ezek a leghatékonyabb fiatalító szerek

Oprah szerint ezek a leghatékonyabb fiatalító szerek
Oprah Winfrey (Forrás: MassLive.com)

Oprah Winfrey a világ egyik legsikeresebb és legbefolyásosabb nője. A jelenleg 63 éves üzletasszony a mai napig csodásan néz ki, így a szépséggel kapcsolatos tanácsait érdemes megfogadni. Mielőtt bárki is megijedne attól, hogy méregdrága termékeket fogunk felsorolni, van egy jó hírünk: a leghatékonyabb fiatalító szerek nem feltételül a legdrágábbak. 

Retinol

Az öregedésgátlás legnagyobb élharcosa, a fiatalító szerek talán legismertebbje. Ezt az A-vitamin származékot a 70-es években fedezték fel, amely azt jelenti, hogy rengeteg adat és kutatás bizonyítja a fiatalító hatását. Varázslatos módon ösztönzi a kollagén termelését, simábbá, feszesebbé teszi a bőrt és csökkenti az apró ráncok megjelenését. „A fényvédő krémek mellett a retinol az első számú termék, amelyet a pácienseimnek ajánlok. Ez az alapja a ránctalanító kezelésnek” – mondja Joshua Zeichner, a New York-i Mount Sinai Kórház kozmetikai és klinikai kutatás igazgatója.

Niacinamid

A B3-vitamin származék azon túl, hogy a problémás, zsíros, gyulladásra hajlamos bőr ellen is hatásos, az egyik legfontosabb összetevője a fiatalító termékeknek. A nap káros hatásait is hatékonyan legyőzi azáltal, hogy segít megakadályozni a felesleges pigmentációt, és meggátolja a barna foltok kialakulását. Továbbá hidratál, feszesít, ránctalanít és erős antioxidáns hatása van, így hatékonyan lép fel az öregedés látható jelei ellen.

Resveratrol

Ennek az antioxidánsnak a neve elsősorban a vörösborral kapcsolatban lehet ismerős, amely nem véletlen, hiszen legnagyobb mennyiségben a vörös és kék szőlőben található meg. Az egészségre és érrendszerre gyakorolt pozitív hatása mellett a fiatalság megőrzésében is kulcsszerepet játszik, ugyanis segít megelőzni a kollagén lebomlását, és felveszi a harcot a káros szabad gyökök ellen. Használatakor figyelembe kell venni azt a tényezőt, hogy rendkívül fényérzékeny. A maximális hatás elérése érdekében este érdemes alkalmazni, így alvás közben nem csak pihenünk, hanem szépülünk is.

 

(H.N.)

A cikk forrása itt >>

Bőrfiatalító antioxidáns kisokos: minden, amit a csodatévő anyagról tudnod kell