Online jóga órákkal a testi-lelki egészségedért

Online jóga órákkal az egészségedért

Te is érzed, hogy rád férne a mozgás? Az, hogy otthon vagy, nem jelenti, hogy ne tudnál rendszeresen mozogni, sőt, most van csak igazán időd magadra! Korábban már adtunk tippeket, hogy hogyan lehet az otthoni edzés igazán hatékony speciális eszközök nélkül, de ha nem érzed közel magadhoz a súlyzós vagy saját testsúlyos edzést, próbálj ki valami könnyedebb mozgásformát. A jóga tökéletes választás, 50 év felett is megéri belekezdened! Nem csak testben, de lélekben is átformál, ráadásul fiatalon és egészségesen tart. És még csak el sem kell hagynod a kedvenc szobád, hiszen az online jóga bárhol és bármikor gyakorolható.

Keresd fel a legnépszerűbb Youtube csatornákat!

Ha kezdő vagy legalábbis kevésbé vagy gyakorlott a jóga terén, nem árt, ha segítséggel végzed. Szerencsére Youtube-on számos magyar nyelvű jógacsatornát találsz rendszeresen frissülő tartalommal. Ezeket természetesen ingyenesen böngészheted kedvedre, így egy kis önuralommal és kitartással akár napi rendszerességgel is ráveheted magad a testmozgásra.

Jóga Életmód

Eszter videóit az abszolút kezdőtől a haladó szintig használhatod. Miután ő maga is nagy hangsúlyt fektet az ászanák helyes kivitelezésére, részletesen magyarázza és mutatja be őket, ami kezdőként óriási segítség. Leginkább slow flow videókat találsz az oldalán, de a jóga mellett tanulhatsz a minimalista életmódról és a vegánságról is.

Nirvana Online Jóga

Hazánk talán legismertebb férfi jógija, Diószegi Ádám és Egyedi Brigi videóit is megtalálod Youtube-on, a Nirvana Online Jóga csatornán. Főként lassabb, a teljes test átmozgatására és nyújtására törekvő videókkal gyakorolhatsz itt, akár kezdőként vagy haladóként.

Jógaklikk

A Jógaklikk oldalán mindent megtalálsz, ami a jóga világához kapcsolódik. Webshopukban akár jógaszőnyeget vagy kiegészítőket is beszerezhetsz, de elméleti könyvek között is böngészhetsz. E mellett Youtube csatornájukon ingyenes videókat is kipróbálhatsz és az ászanákat egyesével bemutatható videókból elsajátíthatod a helyes kivitelezésüket is. Ha nagyon megtetszik a dolog, honlapjukon igazán kedvező áron fizethetsz elő a teljes hozzáférésre, így több száz videót érhetsz el.

Ha a csoport élményre vágysz, vegyél részt élő online jóga órán!

A mostani helyzetre való tekintettel a jógastúdiók is bezártak, sokan azonban átálltak online oktatásra. Így tett a Downdog jógastúdió is, akik áthelyezték oktatásukat Facebookra. Az órák adomány alapúak, így azzal, hogy részt veszel rajtuk, nem csak saját magaddal teszel jót, de a Downdog jógaoktatóit is támogatod. Nézd meg az órarendet Facebook oldalukon és találd meg a legszimpatikusabb órákat!

Hasonlóan tett a Mandala Jógastúdió is, ők is egy online felületre költöztek, ahova naponta töltenek fel új tartalmakat. Alig több mint egyetlen jógaóra átlagos áráért egész hónapban korlátlanul jógázhatsz. A testmozgás mellett pedig elméleti videókat is találsz, hogy kicsit lelked és elméd is edzhesd.

Melyik illik hozzád leginkább a különböző jóga típusok közül?