Olcsó, egzotikus utazás Srí Lankán

Srí Lanka elefántjai
Srí Lanka elefántjai

Egyes ázsiai országok olyan olcsók, hogy több hetet is nyaralhatunk ott egy egyhetes horvátországi nyaralás árából. Sokan automatikusan lehetetlennek ítélünk meg egy másik földrészen töltött nyaralást, pedig könnyen meglehet, hogy elérhetőbb, mint gondolnánk.

Srí Lanka tökéletes választás

Három hetet töltöttem Srí Lankán, India könnycseppjében. A szigetet alakja miatt nevezik így, Indiától csupán pár tíz kilométer választja el. Srí Lanka területe ugyan csak kétharmada Magyarország területének, éghajlatilag mégis nagyon sokszínű az ország. Az ide látogatók egészen biztos találnak maguknak kellemes elfoglaltságot. Lélegzetelállító vízesések, mesés tengerpartok, csodaszép hegyvonulatok és még le nem rombolt esőerdők várják azokat, akik Srí Lankát választják úti céljukul.

Miért pont Srí Lanka?

Srí Lankán rengeteget tanulhatunk az életről. A harmadik világba utazva olyan impulzusok érnek bennünket, melyek hatására teljesen újraértékeljük azt, amink itthon van. A kinti emberek többségének még nem adódott lehetősége arra, hogy elhagyja a szigetet, éjjel-nappal dolgoznak a túlélésért – de minden küzdelem ellenére is ismerik az őszinte boldogságot. A Srí Lanka-i emberektől megéri tanulni, hiszen többségük bizonyára többet tud az életről, mint mi itt, Európa kényelmes, kis szívében.

Kedvcsinálóként íme néhány fotó, melyek tökéletesen igazolják, hogy Srí Lanka egy igazi varázslatos úti cél, melyet mindenképpen megéri felírnod a listádra.

Mennyibe kerül egy Srí Lanka-i utazás?

Persze minden a repülőjeggyel indul. Érdemes tudnod, hogy a legnagyobb kiadásod minden bizonnyal maga az útiköltség lesz, ám okosan, jó időben megcsípve, a repülőjegy ára sem olyan borsos, mint az elsőre gondolnád.

Megéri a környező országok repülőtereiről is nézni ajánlatokat, ugyanis Bécsbe, Belgrádba vagy Pozsonyba könnyen kijuthatunk busszal vagy vonattal is. Nekem egy évvel ezelőtt, Belgrádból 100.000 forintos retúr repülőjegyet sikerült kifognom az egzotikus, ázsiai szigetre. Ez mindenképpen olcsóbb, mint amire elsőre gondoltál volna, igaz?

A Srí Lanka-i szállásárak nevetségesen alacsonyak. Én 1500-5000 forintot költöttem éjszakánként, persze általában a legolcsóbb szállásokat választottam. Átlagot számolva éjszakánként 2800 forintot költöttem szállásra, és előfordult, hogy a tengerparton, saját stranddal rendelkező hotelben, vagy egy erdő közepén, a természet lágy ölén laktam. Még az alacsony árak sem adtak okot panaszra.

Ha megvan a repülőjegy ára és a szállásokat is lefoglaltad, a költőpénzen már nem sokat kell aggódni. A vonat- és buszjegyek szemtelenül olcsók, ráadásul az infrastruktúra meglepően fejlett a szigeten, így bátran körbejárható az egész ország a helyi tömegközlekedés igénybevételével.

Az étkezés sem drága, a helyi specialitások hihetetlenül olcsón fogyaszthatók. Persze ha nincs gusztusod a helyiek főztjéhez, választhatod a gyorséttermeket is – bár nem mindenhol találod meg őket –, de az áraik az itthoninál még egy picivel talán magasabbak is lesznek. A válogatósabbaknak én a többcsillagos hotelek éttermeit javaslom, ott az itthoni árért fogyaszthatók rendes egytálételek.

Mihályi Fruzsina

A 9 legizgalmasabb zarándokút modern utazóknak

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>