Nyolc ok, amiért érdemes minél több időt meztelenül töltened

Meztelenség és egészség összefügg
Meztelenség és egészség összefügg

Levetni a ruháinkat és meztelenül mutatkozni olyan aktus, amit csak a legintimebb szituációkban tudunk elképzelni. Hiszen nem rohangálunk meztelenül a lakásban, az utcán pedig végképp nem. Holott a pucérkodásnak igenis megvannak a maga előnyei. Számos pozitív hatással bír az egészségre és az önbizalomra is. Kíváncsi vagy, hogyan? Most megtudhatod, miért érdemes minél több időt meztelenül tölteni!

1. Zsírt éget

Testünk kétféle zsírszövetet tartalmaz. A fehér zsír raktározza a kalóriákat, míg a barna zsírsejtek energiát égetnek el, hogy fenntartsák az állandó testhőmérsékletet. Meztelenül jobban ki vagyunk téve a hidegnek, amitől a barna zsírsejtek aktiválódnak és elégetik a káros fehér zsírsejteket.

2. Növeli az önbizalmad

Meztelenül végezni az otthoni tennivalókat segít, hogy megtanuljuk kényelmesen érezni magunkat a bőrünkben. Hozzászoktat, milyen is a csupasz én, amitől elfogadjuk és megszeretjük a testünket. Ezáltal önbizalmunk erősödik, önismeretünk tovább tágul.

3. Csökkenti a kiadásaid

Kevesebb pénzre lesz szükséged, ha több időt töltesz meztelenül. Így ugyanis kevesebb ruhát hordasz, amik lassabban használódnak el, tehát nem kell új ruhákra költened.

4. Erősíti az immunrendszert

Nem csak a négy fal között lehetünk meztelenül, hanem érdemes a kertbe vagy a teraszra is kimerészkedni. Meztelenül ugyanis jobban ér minket a nap, több D-vitamint termelünk, amitől immunrendszerünk védekezőképessége is javul.

5. Megtanít öltözködni

Amennyiben sokat látod magad meztelenül, arra is rájössz, melyik testrészeid érdemes kihangsúlyoznod. Átlátod az erősségeid és megtanulod, hogy mely ruhák állnak igazán jól rajtad.

6. Megismertet a sebezhetőséggel

Meztelenül kiállni magad vagy mások elé félelmetes lehet. Sebezhetőnek érzed magad tőle, hiszen nincs mi mögé elbújni. A sebezhetőség ugyanakkor azt is jelenti, hogy készek vagyunk teljesen megnyílni, ami igencsak nagy bátorságot feltételez.

7. Felfedi a valódi éned

Azt hisszük, testünknek tökéletesnek kell lennie. Hiszen a közösségi médiában, a televízióban, de még az óriás plakátokon is folyton ez jön szembe. Ezért sminkelünk, push up melltartót hordunk, és alakformáló harisnyákba gyömöszöljük magunkat. Annyira félünk, hogy nem felelünk meg a hamisan felállított elvárásoknak, hogy párunk előtt sem merünk meztelenül mutatkozni. Pedig ha igazán szeret, nem a ruhák és a vakolat számít, hanem valódi énünk. Ha szeret, úgy kell szeretnie, ahogy vagy, a meztelen igazsággal együtt.

8. Nem kell lekapcsolni a villanyt

A gyakori meztelenség és testünk elfogadása szexuális életünkre is hatással van. Most már nem érezzük magunkat kínosan meztelenül és tudatosítottuk, hogy párunkat sem érdekli sem a narancsbőr, sem a röcögő zsírpárnák. Úgyhogy a lámpát is nyugodtan égve hagyhatjuk, ha egy kis hancúrozásra kerül sor, hiszen nincs mit takargatni, nincs miért szégyenkezni!

(D.R.) A cikk forrása itt >>

Tudtad, hogy az ápolt láb igazi erőssége az egészség? Így tartsd formában!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>