Nyolc egyszerű magyarázat, miért szeretjük a karácsonyt!

Hogy miért szeretjük a karácsonyt? Például a dekorációért.
Hogy miért szeretjük a karácsonyt? Például a dekorációért.

Miért van az, hogy már októberben megtelnek a boltok mikulásokkal és fényfüzérekkel? Hogy már hónapokkal korábban a legszuperebb ajándék ötleteken törjük a fejünket? Na de mégis, miért szeretjük a karácsonyt annyira, hogy amint véget ér, a következőt várjuk?

Összegyűjtöttünk nyolc okot, ami neked is eszedbe juttatja, miért szeretjük a karácsonyt, és miért ez az év legvarázslatosabb időszaka.

1. A dekoráció

Minden színes és vidám. A hideg ellenére a fények és a csillogó díszek melegséggel töltenek el. Az utcák fényárban úsznak, az ablakokban hópelyhek villognak, otthon pedig vár a feldíszített karácsonyfa.

2. Forró csoki és forralt bor

Az, hogy miért szeretjük a karácsonyt, gyakran a kis örömforrásokból adódik. Például, amikor a sötét estéken begubózunk egy jó meleg itallal. A gyerekeknek egy sűrű forró csokoládé felejthetetlen élmény, míg magunknak elkészíthetjük a várva várt forralt bort.

3. A hó

Igen, el kell lapátolni a ház körül és megnehezíti a közlekedést, mégis nagy szerepe van abban, hogy miért szeretjük a karácsonyt. Semmihez sem hasonlítható mesevilágot varázsol elénk, ahogy fehérbe borítja a tájat. A szánkózásról, síelésről és a hócsaták okozta izgalmakról nem is beszélve. Amik ugyebár mind lehetetlenek lennének egy kiadós hóesés nélkül.

4. Karácsonyi filmek

Miért szeretjük a karácsonyt? Hát a kedvenc filmjeinkért! Évről évre izgatottan várjuk a Reszkessetek betörőket és össznépileg a tévé elé telepedünk, hogy újra megnézzük az Igazából szerelmet. Megunhatatlanok.

5. Együtt a család

A karácsony a szeretet ünnepe, amikor a nekünk legkedvesebb emberekkel vesszük körbe magunkat. Azaz a családunkkal és közeli barátainkkal. Minőségi időt töltünk együtt, és azokat a szeretteinket is meglátogatjuk, akiket egyébként ritkán látunk.

6. A karácsonyi menü

Amikor azon gondolkozunk, miért szeretjük a karácsonyt, mindenkinek eszébe jut a kedvenc ünnepi fogása. A mézeskalács, a bejgli, a halászlé és mindaz a rengeteg étel, ami ilyenkor az asztalra kerül. Na meg a tudat, hogy ebben a pár napban lelkiismeret-furdalás nélkül falhatjuk be őket.

7. Az ajándékok

Nem maga az ajándék az, amiért szeretjük a karácsonyt, hanem a törődés, amit jelképez. A gondoskodás szeretteinkről, hogy azt kapják, amire vágynak. Az odafigyelés, amivel kiválasztjuk az ajándékot és igyekszünk minél szebben becsomagolni. Szeretettel övezett ajándékot adni és kapni egyaránt szívet melengető érzés.

8. Az ünnepi hangulat

A karácsonyi hangulat szeretet és törődést hoz a mindennapokba. Rámutat ezen értékek fontosságára, és szemmel látható a hatása. Tehát miért szeretjük a karácsonyt? A boldogság, a vidámság és a mosolygó arcok miatt. Az emberek azokkal lehetnek, akiket a legjobban szeretnek, és nem kell más miatt aggódniuk. Az év ezen pár napján mindenkit átjár az ünnepi hangulat és végre arra koncentrálhatunk, ami igazán boldoggá tesz minket.

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

Ne vedd félvállról a karácsonyi stresszt!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>