Nyári sportok, amelyektől a kánikula sem rettenthet el

50 fölött a nyári sportok egyik legnépszerűbb műfaja az úszás
50 fölött a nyári sportok egyik legnépszerűbb műfaja az úszás

Amikor az egekbe szökik a hőmérő higanyszála, nem szívesen mozdulunk el a ventilátor elől. Nem hogy kimenjünk futni a tűző napra vagy edzeni a fülledt konditerembe. Mozogni azonban csak kell, még ha tikkasztó is a hőség. Erre a problémára kínálunk most szuper megoldásokat, a legélvezetesebb nyári sportok formájában!

Túrázás

A nyári sportok egyik kritériuma, hogy elengedhetetlen hozzájuk a jó idő. Így van ez a túrázással is, hiszen mennyivel kellemesebb úgy járni a természetet, hogy közben nem ázunk el teljesen. A túrázás erősíti a lábakat, a feneket és a törzset, miközben növeli az állóképességet. Mozgásod intenzitását a beszédpróbával tesztelheted. Amennyiben folyamatosan tudsz beszélni, ideje jobban megerőltetned magad! Amikor azonban muszáj néhány szó után egy nagyot lélegezned, a pulzusod a megfelelő tartományban van. Ezzel szemben, ha alig tudsz megszólalni, lassíts egy kicsit!

Tenisz

A nyári sportok egyik nagy klasszikusa a tenisz. Kiválóan átmozgatja a lábakat és a törzset, erősíti a karokat és a hátat. Gondoljunk csak kedvenc teniszezőinkre, Serena Williamsre vagy Maria Sharapovara, milyen csodás alakjuk van! Az öltözetükről nem is beszélve. A nyári sportok közül nem sok engedi meg a ruhák ilyen mértékű variálhatóságát. Teniszezéshez azonban könnyen megtalálod a személyiségedhez leginkább illő darabokat is. Pályafoglaláskor ne felejtsd el, hogy napközben még forróság lehet a salakpályán, ezért ütemezd az edzést kora estére!

Golf

Bár a golf nem tűnik a nyári sportok legizzasztóbb elemének, mégsem szabad alábecsülni. Kevesen űzik itthon, pedig remek edzés a karoknak, a törzsnek és a hátnak, sőt még a lábaknak is! Golfkocsi helyett gyalogoljunk egyik lyuktól a másikig, így máris több kalóriát égetünk. Ugyanakkor a golf egyben kiváló agytorna is. Megtervezni és kivitelezni az ütéseket penge éles logikát és koncentrációt igényel. Ezért is van mindig olyan nagy csönd a golfmeccseken.

Úszás

Víz közelében nyári sportok tömkelegével találkozhatunk, az úszás népszerűsége azonban mindmáig veretlen. Ennek oka, hogy a vízben nem szenvedünk az izzadságtól, inkább felfrissülésként éljük meg a bent töltött időt. Akkor is, ha közben egy egész testet megmozgató edzést végzünk. A lábaktól a háton és a mellizmokon át, egészen a vállakig és a karokig, semmi sem maradhat ki. Úgyhogy hajrá, irány a legközelebbi uszoda vagy vízpart! Hűsölj és hozd formába magad a nyári sportok számodra legalkalmasabb formájával!

(D.R.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>