Nyári sminktippek – Így használd a pirosítód a szezonban

Nyári sminktipp: használd másként a pirosítód!

A nyári forróságban nem csak a szépségápolási rutinod változik, de a sminkelési szokásokat is érdemes úgy alakítani, hogy kíméld bőröd. A kiindulási pontod tehát: használj minél kevesebb sminket, hogy bőröd szellőzni tudjon. Alapozó, pirosító és szempillaspirál kombinációjával igazából készen is vagy, próbáld ki hozzá nyári sminktippjeinket!

Így válassz pirosítót nyárra!

Találd meg a hozzád passzoló árnyalatot!

Ha egyébként is könnyen barnulsz….

  • és ezt szívesen hangsúlyozod, meleg árnyalatú pirosítókkal jársz jól. Pillanatok alatt megvan a tengerparti összhatás így!
  • Másrészt viszont, ha inkább kifinomult hatás a cél, sötétebb tónusú bőrödhöz válassz hűvös mályvás árnyalatú pirosítót.

Ha pedig nyáron is olyan a bőröd, mint a porcelán…

  • alapvetően a rózsaszínes árnyalatú pirosítók a neked valók
  • de ha szeretnél kicsit napbarnított hatást elérni, válassz barackos színt

Pirosító helyett áttérhetsz bronzosítóra is

A nyári sminkek nagy sztárja a bronzosító, de arra azért figyelj, hogy óvatosan bánj vele. Ebből is több árnyalat közül választhatsz, igazítsd mindig az arcszínedhez. Extra csillogást is hozzáadhatsz, ha fényes textúrájú bronzosítót viszed fel az arcodra, ezzel azonban különösen bánj csínján!

Nyári sminktippek a pirosítóddal

És akkor nézzük, hogyan használd a pirosítót: alapvetően az arccsontok külső részére visszük fel. Szuper kis tipp a pontos hely eltalálásához, ha felvitel közben “becuppantod” a szád (mintha egy hal tátogását akarnád utánozni), így máris kirajzolódik a pirosítód pontos helye. Ha pirosító helyett bronzosítót használsz, csak az arccsontod szélére vidd fel, az arcod legszélesebb pontjain.

Ismerj meg új nyári sminktrendet is! Idén hódít a sunburnt blush, vagyis a napcsókolta arc. Ez esetben a pirosítót a szemed alatt V-alakban vidd fel az orcádra kétoldalt, mintha egy W-t akarnál rajzolni az arcodra, aminek az orrnyerged a közepe.

Rögtön úgy fogod látni magad a tükörben, mintha a szabadban kicsit lepirultál volna – innen is a sminktrend elnevezése. Az összképhez pedig már csak egy szempillaspirálra lesz szükséged, és el is készültél egy természetes, csinos sminkkel!

Kép forrása: AnnabelleMinerals

Plusz tipp: mindig minőségi, lehetőleg minél inkább természetes összetevőket tartalmazó sminktermékeket vásárolj bőröd egészsége érdekében. Korábbi cikkünkben felfedtük, hogy mi mindent rejthetnek a hagyományos szépségápolási termékek. Érdemes ezt is elolvasnod, biztosak vagyunk benne, hogy utána te is rögtön átállsz a természetes sminktermékekre.

További nyári sminktippekért pedig olvasd el korábbi cikkünket is:

Smink tippek nyárra, amivel még bőrödnek is jót teszel

A sminktipp forrása: AnnabelleMinerals