Nyári ruhák, amiket 50 felett is bátran viselhetsz

nyári ruhák

A nyár az év legcsodálatosabb időszaka: sokáig világos van, kicsit az egész világ szabadabbnak tűnik, ráadásul ez a várva várt utazás ideje is. Sokak számára azonban mégis gyakorta okoznak a nyári napok kellemetlen perceket, amikor a szekrény előtt álldogálva, a nyári ruhák sora között válogatva próbálják kiválasztani a megfelelőt. Adunk néhány tippet, melyekkel nem lőhetsz mellé az idei nyáron!

Ha a hossz a kérdés, szavazz a midire!

A midik ruhák szépsége abban rejlik, hogy lenge, könnyed viseletet kínálnak, mégis sikkes, elegáns megjelenést kölcsönöznek. 50 felett már nem biztos, hogy a miniszoknya a legjobb választás – bár, ha megvan hozzá az ember alakja, miért ne?! – a midi viszont biztosan mindenkinek remekül áll. Fazonjának köszönhetően megnyújtja az alakod, melyet egy kényelmes magassarkúval még inkább hangsúlyozhatsz, de egyszerű szandállal vagy balerina cipővel is elegáns lehetsz.

A mintás nyári ruhák is örökzöldek. Amellett, hogy mennyire kényelmesek tudnak lenni egy forró napon, ott van az a szabadság is, hogy elég csak kivenned a szekrényből és felkapnod – nem kell azon gondolkodnod, hogy mivel kombináld.

nyári ruhák
Kép forrása: Pinterest

Indulj neki a hűvösebb napoknak egy kényelmes blúzban!

Természetesen nem gondolkodhatunk kizárólag nyári ruhák sokaságában, hiszen esténként, vagy a hűvösebb napokon szükség lehet valami melegebbre. Remek hírünk, hogy visszatértek a bohókás hipster blúzok! Ennek már csak azért is örülünk, mert fiatalságunkat idézik, de további érv, hogy pont tökéletesek 50 felett: elrejtik, amit szeretnénk elrejteni, és hangsúlyozzák, amit szeretnénk hangsúlyozni. Jöhetnek a hímzések, a virágminták és a poncsó-szerű darabok!

Ha inkább nadrág párti vagy, válassz paperpaget!

Mi van azokkal, akik nem szeretnek ruhákat viselni? A paperbag nadrág a tökéletes megoldás, mely szerencsére idén is hódít. Miért szerencsére? Mert szinte mindenkinek jól áll, remekül variálható, és nagyon kényelmes. Lehetőség szerint válassz egyszínű darabokat, és inkább a felsőrészed legyen mintás, de kombinálhatod akár basic darabokkal is.

nyári ruhák
Kép forrása: Pinterest

Nem feltétlenül kell magassarkú cipőkben sanyargatnod magad, újíts be egy papucsot!

Megértjük, ha nem akarsz flip-flop papucsban “klaffogni” az utcán, sőt, nem is ajánljuk! Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a legcsinosabb szettet is tönkretedd. Mióta azonban a Birkenstock papucsok meghódították a világot, a boltok polcain számtalan különböző stílus között választhatsz. Nem is gondolnád, milyen laza, mégis bájos külsőt kölcsönöz neked egy jól megválasztott papucs! A stílus mellett azonban egészségedre is ügyelj, mindenképp olyan lábbelit keress, aminek kényelmes, megfelelően vastag talpa van.

Nyári divat tanácsok 50 fölötti nőknek