Nyári divat tanácsok 50 fölötti nőknek

Egy mutatós napszemüveg és máris izgalmasabb a divat 50 fölött
Egy mutatós napszemüveg a nyári divat alapkelléke

A nyárnak megvannak a saját törvényei. Legalábbis a divat szempontjából. De mi érvényes ebből ránk, mit jelent a nyári divat 50 fölött? Kérhetünk felmentést az ujjatlan ruhák alól? Kötelező vagy szabálysértés a miniszoknya? Most eláruljuk, milyen divat előírások vonatkoznak rád!

Klasszikusan pajkos

A fehér szín más élénk színekkel párosítva mindig jó választás az 50 fölötti korosztálynak. A fekete is örök klasszikus, de nyáron jobb csínján bánni vele. Ha pedig az elegáns fekete-fehér kombinációra esne a választásod, dobd fel egy kis színnel! Az idei divat szerint a citromsárga, a mangó és a türkiz a legsikkesebb választás. Ősz hajhoz pedig kifejezetten ajánlott az ezüst és a tea-zöld árnyalat.

Karakterisztikus napszemüveg

A napszemüveg divat évről évre változik. Ezért az egynyári divat helyett keress inkább egy örök darabot! Az is lehet, hogy a fiókodban lapuló, nyolcvanas évekből megmaradt napszemüveg most éli a reneszánszát. De választhatsz modern és trendi darabot is, a lényeg, hogy jól érezd magad benne.

Ne ess túlzásba!

Egy-egy feltűnő kiegészítő elkél, de légy velük óvatos! Ne válj önmagad karikatúrájává!

Felkar kérdés: a divat 50 fölött is engedékeny

A divat ebben az esetben mellékes tényező. Neked kell eldönteni, hogy mit akarsz megmutatni a karjaidból. Ha elégedett vagy velük, miért ne vehetnél fel ujjatlant? Ha azonban nem szánod a széles nagyközönség elé őket, a háromnegyedes ujj életmentő megoldás. Diszkréten eltakarja a felkar petyhüdt részeit, miközben ápolt külsőt kölcsönöz. Ellenben kerüld a rövid ujjú és csónaknyakú felsőket, valamint a fodrokat is! Ezek mind a nemkívánatos részekre terelik a figyelmet.

Miniszoknyát ne!

A miniszoknya két helyen megengedett: A teniszpályán és a medence mellett. Ezeken kívül súlyos divat vétségnek számít a mi korunkban. Akkor is, ha maratoni futó vagy és csodásak a lábaid. Maximum egy ujjal érhet a szoknya a térd fölé! Hidd el, egy elegáns hosszú szoknya sokkal többet fiatalít, mint egy illetlen mini.

Felelős fehérnemű választás

A fehérnemű nem csak arra való, hogy csendben megbújjon a ruháink alatt. Bár láthatatlan, mégis nagy szerepet játszik megjelenésünkben. Éppen ezért érdemes kényelmes és alakunkhoz illő fehérneműkbe befektetni. Hiszen mi a divat lényege, ha nem az, hogy ragyogóan érezhesd magad?

Cipő-cihő

A megfelelő szandál kiválasztása nem tréfa, lábunk egészsége lehet a tét. Ezért ebben az esetben is a fő szempont a kényelem legyen, bármeddig is tart az ideális lábbeli megtalálása. Gondoljunk arra, hogy ez a láb cipeli a tejes testünket, legyünk vele kedvesek, hogy a divat 50 fölött se jelentsen szenvedést.

Mintás darabok

A mintákra ugyanaz vonatkozik, mint az élénk színekre. Megfontoltan kell bánni velük, semmiképp se vigyük túlzásba! Egy-egy csinos darabbal azonban a kortalan divat megtestesítőjévé válhatunk.

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

Ezek idén a legdivatosabb színek a Vogue szerint

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>