Nyakláncviselési tippek középkorú nőknek

A nyaklánc hossza, a medál mérete sem mindegy
A nyaklánc hossza, a medál mérete sem mindegy

Az ékszerek kortól függetlenül csinosítják a női nemet, így 50 fölött sem kell lemondani róluk. Megéri viszont áttekinteni egy-két viselési útmutatót, hogy a kívánt hatást érjük el velük. Kicsi, nagy, ezüst vagy arany? Lássuk! 

A méret a lényeg?

Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora ékszert viselünk. A kis medálú, rövid nyakláncok inkább a vékonyabb testalkatúaknak állnak jól, hiszen ezek előnytelenül kiemelhetik a tokát. A hosszú láncok segítenek, hogy hosszabbnak, karcsúbbnak látszódjon a nyakunk, így a kevés felesleggel rendelkezők vékonyabbnak tűnhetnek.

Ha nagy medálokat viselünk hosszú láncon, a fókuszpontot a mellkasunkra helyezzük. Ha szeretnénk kiemelni a dekoltázsunkat, megéri nagyobb méretű nyakláncokban gondolkodnunk, hiszen azok garantáltan odavonzzák majd a tekintetet.

Ne érjen mellünk alá a nyaklánc, mert csak kihangsúlyozza a gravitáció okozta károkat! Viszont minél messzebb helyezzük a medált a fejünktől, annál nagyobb sikerrel vonjuk el a figyelmet ráncos nyakunkról és arcunkról.

A forma is fontos

A medálok formája sem elhanyagolható tényező. A kerek formájú medálok inkább a kerekdedebb nőknek állnak jól. A hosszúkás alakzatokat a karcsúbb nőknek találták ki. Nem mindegy, mit ábrázol a nyaklánc medálja, hiszen például a szezonális minták, mint a hópehely, a karácsonyfa mára már kimentek a divatból. 50 fölött hasonlóképpen kerülendők a nyakláncon viselt nevek is.

Bizsu vagy igazi?

Jobban járunk, ha a lánc, amelyen a medálunk lóg, ezüstből és nem pedig fehéraranyból készült. A fehérarany ugyanis könnyebben megsérülhet, és észrevétlenül elhagyhatjuk szeretett medálunkat. Egyébként sem szükséges görcsösen ragaszkodnunk a fehéraranyhoz, hiszen a képeken és egy laikus számára is pontosan úgy néz ki, mint egy ezüstlánc.

Ízléses, ha egy érett nő nem csupán bizsukkal, de valódi ékszerekkel is rendelkezik. Így a te ékszerdobozodból sem maradhatnak ki az ezüst és arany karkötők, nyakláncok és gyűrűk.

Mire figyeljünk internetes rendeléskor?

Mindig nézzük meg a medálok méreteit, mert a képek gyakran csalókák lehetnek. Hasznos, ha a nyakláncokat áruk szerint listázzuk, és inkább kezdjük a legdrágábbakkal, hogy legyen esélyünk választani, és kiszűrni az átveréseket. Fontos figyelni arra is, hogy csak olyan oldalakról rendeljünk, ahol hajlandóak visszavenni az árut, ha az nekünk nem tetszik.

(M.F.) A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>